Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Tidl. topdommer: Derfor lægges der så mange minutter til ved VM

Af Emil Plovgaard
22.11.2022 Kl. 10:54
Har du undret dig over den lange tillægstid?

I forbindelse med Englands 6-2-sejr over Iran mandag, blev der lagt hele 26 minutter til på grund af skader til Irans keeper Alireza Beiranvand og Englands midtstopper Harry Maguire.

Wales og Holland havde begge 10 minutter tillægstid mod slutningen af deres to kampe mod henholdsvis USA og Senegal. Og som det nye eksempel er denne tirsdag formiddag kampen mellem Argentina og Saudi-Arabien, hvor der alene i første halvleg blev lagt seks minutter til.

De mange tillægsminutter er et resultat af, at FIFA forsøger at slå ned på tidsspild. 

Det er fjerdedommeren, der udregner den samlede tillægstid.

Den tidligere VM-dommer og nuværende bestyrelsesformand for FIFA's dommerkommitté Pierluigi Collina forklarer årsagen til de mange tillægsminutter.

Det skyldes en ny måde at opgøre tallene på, fortæller han.

– Det, som vi allerede begyndte med i Rusland (ved VM i 2018, red.) var at udregne tidskompensationen mere præcist.

– Vi fortalte alle, at de ikke skulle være overraskede, hvis fjerdedommeren løftede den elektroniske tavle med et stort nummer, såsom seks, syv eller otte minutter. Hvis man vil have mere effektiv spilletid, så er vi nødt til at tildele denne mængde minutter.

– Forestil dig en kamp, hvor der bliver scoret tre mål. En jubelscene tager mellem et og halvandet minut, så med tre mål scoret, mister man fem eller seks minutter, siger Collina ifølge Manchester Evening News.

Annonce