Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Tidl. Anfield-formand: Liverpool & United er ikke 33 mia. kr. værd

Af Kasper Leif Pedersen
09.02.2023 Kl. 10:54
Angiveligt synes han ikke, at de to Premier League-klubber det værd.

To af de største klubber både i Premier League og på verdensplan er til salg, nemlig Liverpool og Manchester United.

Her har begge Premier League-giganter sat et udbudspris på over £4 milliarder pund, som svarer til 33 milliarder kroner.
 
Dog er klubberne slet ikke det værd. Det mener Sir Martin Broughton, der er direktør og tidligere formand i Liverpool samt var ansvarlig for Fenway Sports Group-æraen på Anfield, til Telegraph.
 
Broughton, der har været Chelsea-fan hele livet, forsøgte at købe The Blues, da de blev sat til salg sidste år. Og han mener, at det faktum, at både Liverpool og Manchester United har base nordpå i stedet for i London, kan afskrække potentielle bejlere:
 
– Jeg vil sætte spørgsmålstegn ved, om de (United og Liverpool,red.) vil få de priser, som de har sat i udsigt.
 
 
– Med Chelsea – og jeg tror, at Arsenal og Tottenham ville falde ind under samme kategori – var de mennesker, vi talte med, ofte udenlandske milliardærer, som havde en bolig i London, og boligen i London lå i Knightsbridge eller Kensington, Chelsea eller lignende. Så når de kom til London, tog de til Chelsea. De var fodboldfans, og de var Chelsea-fans … de vil ikke byde på Liverpool eller Manchester United, fordi de har en lejlighed i London, og de har ikke planer om at flytte deres lejlighed til Manchester eller Liverpool. Så det er en anden type køber end dem, som vi søgte med vores konsortium.
 
På trods, at at Liverpool og Manchester United har mange ligheder, så er der alligevel en stor forskel i de to potentielle ejerskift:
 
– Personligt synes jeg, at John Henry og Tom Werner ikke bare er meget gode ejere, men at de også gerne vil have en god arv og vil sikre sig, at vi giver den videre til gode ejere. På en måde havde de den fordel at overtage fra folk, som fansene hadede. Så de havde alt i deres favør, så længe de gjorde, hvad de sagde, de ville gøre, hvilket de gjorde – de havde medvind. De er et svært nummer at følge. Det er ret svært at være en bedre ejer end Fenway. Hos United er det mere som den gamle Liverpool-situation. Fansene vil være så glade. Den, der køber det, vil have medvind, slutter Broughton.
 
Af de to klubber, er der flest nyt omkring en ny ejer i Manchester United, da klubben angiveligt har været i kontakt med Qatar-investorer. Læs om det her.
 
 
Annonce