AFC BournemouthArsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNorwich CitySheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWatford FCWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
10:01:2019 10:02
Tallene har talt: Liverpool er i det tætteste titelræs nogensinde

Hvis tingene forløb som de plejede, ville Liverpool føre Premier League sikkert på nuværende tidspunkt, men udfordrerne fra Manchester City hænger historisk godt på.


Liverpool har historien på sin side i mesterskabskampen, men deres forspring på fire point til Manchester City efter 21 kampe er med den mindste margin mellem top to i mere end et århundrede.

Det skriver Reuters.

De seneste 11 hold, der har haft 52 point eller mere (Liverpool har i skrivende stund 54) på dette stadie af sæsonen,  endte efterfølgende med at vinde ligaen, men sportsanalysevirksomheden Gracenote har regnet sig frem til, at Premier Leagues nuværende top fire er den mest dominante nogensinde.

Liverpools første halvdel har været så suveræn, at lignende stort set aldrig er set i den bedste engelske række - i hvert fald ikke siden 1905/06-sæsonen, hvor den bedste engelske række blev udvidet til at inkludere 20 hold.

Traditionelt ville Liverpools start på 54 point efter 21 kampe betyde, at The Reds førte ligaen med et tocifret antal point ned til sin nærmeste forfølger -  i stedet har forspringet for et hold med 52 point eller mere på dette stadie aldrig været mindre.

Således blev Manchester City med sin sejr over Liverpool i starten af det nye år den første klub nogensinde at nå 50 point på dette tidspunkt af sæsonen uden at ligge nummer et i tabellen.

For yderligere at understrege tætheden i toppen af Premier League-tabellen, så har intet hold på tredjepladsen nogensinde fået flere point end Tottenham med 48 af slagsen.

Også Chelsea tangerer rekorden for flest point for et hold på fjerdepladsen.

The Euro Club Index -  der rangerer samtlige europæiske hold -  estimerer, at Liverpools chance for at vinde mesterskabet er 56,6 procent, mens Manchester Citys er 33,5 procent.

Tottenham har ifølge indekset 8,6 procent chance for at overtage førstepladsen og titlen, mens The Blues har 1 procents chance for at lave overraskelsen og snuppe trofæet for næsen af de andre.


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED