Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Tak for i år: Her er de største Premier League-øjeblikke i 2022

Af Jeppe Augustsen
31.12.2022 Kl. 11:03
Det har været et yderst begivenhedsrigt år i Premier League, og i den forbindelse ser vi tilbage på de største øjeblikke i Premier League i 2022.

Klokken 18.00 går Dronning Margrethe live på dansk tv, hvor hun holder sin faste nytårstale – og det kolliderer rent faktisk med Premier League-kampen mellem Brighton og Arsenal. 

Det bliver formentlig ikke Premier League, der kommer til at fylde i Dronningens nytårstale, når hun skal runde 2022 af.

I den forbindelse vil vi i denne artikel se nærmere på de største Premier League-øjeblikke i 2022.

Her ser vi tilbage på nogle af de mest fantastiske, triste og mest overraskende historier i Premier League – og vi starter med den bedste og største af dem alle.

Christian Eriksens storslåede comeback

Det var de færreste, der havde regnet med at skulle se Christian Eriksen tilbage i aktion blot et halvt år efter sit kollaps i Parken under EM-slutrunden – og endnu færre havde nok set, at den danske landsholdsstjerne ville vende tilbage til verdens bedste og største liga – nemlig Premier League.

Efter at have vurderet flere tilbud skrev Christian Eriksen under på en halvårig kontrakt med Brentford, og der gik ikke lang tid, før han viste sine kvaliteter og var tilbage på sit vanlige niveau.

Ved skiftet lå Brentford og flirtede med en nedrykning til Championship, men danskeren blev hurtigt afgørende for, at The Bees sikrede sig endnu en sæson i Premier League. Ét mål og fire assists blev det til i sine 11 kampe for Brentford, der sluttede på 13. pladsen. 

Herefter var spørgsmålet: Ville han fortsætte i Brentford under Thomas Frank? Eller var der en større adresse, der ville banke på døren? Og nu, hvor vi allerede har fat i Christian Eriksen, kan vi lige så godt springe til det næste skridt i fynboens karriere og det næste store øjeblik i 2022.

Farvel til Thomas Frank & Co. – og goddag til Manchester United

I mange år er Christian Eriksen blevet sat i forbindelse med et skifte til Old Trafford, og det er også efterfølgende kommet frem, at De Røde Djævle over tre omgange – inden sommerens skifte – har hevet fat i danskeren, men det blev aldrig til mere end en snak.

Det blev der lavet om på i sommer, da han skiftede til Manchester United på en treårig aftale. 

Manchester United er uden tvivl en af de absolut største klubber i verden, og det er altså sjældent, at vi ser en dansker på de allerstørste fodboldadresser. Derfor var det noget helt særligt, da Christian Eriksen blev præsenteret som ny Manchester United-spiller – og så må man bare sige, at han har gjort det fortrinligt og hurtigt er blevet en fanfavorit på Old Trafford.

Og med en ægte solstrålehistorie går vi nu videre til en af de mere kedelige af slagsen.

Anholdelsen af Mason Greenwood

I slutningen af januar eksploderede de sociale medier og den engelske presse, da Mason Greenwoods ekskæreste lagde billeder, videoer og lydklip op, hvor hun anklagede den engelske angriber for grov vold og voldtægt.

Kort efter blev Mason Greenwood lagt i håndjern og varetægtsfængslet af det engelske politi. Manchester United agerede prompte og suspenderede angriberen. 

Han har været suspenderet lige siden, og han kommer hvert fald ikke til at spille fodbold det næste stykke tid. En større retssag venter, som udgangspunkt er sat til den 27. november i 2023

En yderst trist historie i 2022, hvor en lovende fodboldspiller står til at have smadret sin karriere. 

Vi hopper nu videre og desværre til en endnu mere trist historie.

Ruslands invasion af Ukraine = Salg af Chelsea FC

Det var næsten ikke til at tro det, da Rusland invaderede Ukraine. Vladimir Putin beordrede sine russiske militærtropper til at invadere Ukraine, som har kostet mange liv – og stadig gør.

Krigen fik også konsekvenser for Premier League og særligt Chelsea FC. Roman Abramovich fik hårde sanktioner af den britiske regering, og det fik ham til at sætte klubben til salg. 

Efter en proces på et par måneder blev Chelsea FC overtaget af et amerikansk konsortium med Todd Boehly i spidsen.

Salget blev en realitet i slutningen af maj, og det leder os videre til næste store højdepunkt i 2022.

Den vanvittige 38. spillerunde 

Oftest ved man, hvem der vinder mesterskabet, hvem der ender i top fire og de tre nedrykkere, når den sidste spillerunde skal afvikles, men det var ikke tilfældet i 2021/22-sæsonen. Langt fra endda.

Der var drama for alle pengene, hvor det helt store drama udspillede sig i toppen af ligaen.

Mesterskabsduellen stod mellem Liverpool og Manchester City, hvor Guardiola & Co. med en sejr over Aston Villa kunne sikre sig mesterskabet. Liverpool mødte Wolverhampton på Anfield, og de skulle altså vinde for at have en mulighed for at løfte trofæet.

I det 69. minut var Aston Villa foran 2-0 på Etihad Stadium, og på det tidpsunkt stod der 1-1 på Anfield. Ét mål af Liverpool ville sende The Reds på førstepladsen.

Men ligesom i 2011/12-sæsonen leverede Manchester City endnu et vanvittigt comeback. På fem minutters tid scorede de tre gange og vendte det til en 3-2-sejr. Liverpool scorede efterfølgende til 2-1 og 3-1, men ligelidt hjalp det. Manchester City blev igen engelske mestre.

I top fire endte Tottenham med at tage pladsen foran ærkerivalerne fra Arsenal, og i bunden tog Burnley, Watford og Norwich billetten ned i Championship.

Efter en vanvittig sæsonafslutning var der et interessant transfervindue i vente, som også er noget, vi husker tilbage på.

Et farvel til store Premier League-danskere

Mens Christian Eriksen tog til Manchester United, Rasmus Nissen Kristensen blev solgt til Leeds og Mikkel Damsgaard blev hentet til Brentford, måtte vi også sige farvel til to danskere, som har haft en kæmpe rolle i Premier League.

Efter mange år i Leicester satte Kasper Schmeichel kurs mod det franske med OGC Nice som destination. En ægte Leicester-legende og en af de absolut største danskere i Premier Leagues æra takkede af i det engelske.

Det samme kan siges om Andreas Christensen, der valgte ikke at forlænge sin kontrakt med Chelsea og skrev i stedet under med Barcelona på en fri transfer.

Kasper Schmeichel og Andreas Christensen vil blive husket som nogle fantastiske danske repræsentanter i det engelske.

Først Chelsea FC – nu er Liverpool FC og Manchester United til salg

Salget af Chelsea FC har angiveligt fået ejerne af Liverpool FC og Manchester United til at se på mulighederne for et salg. I lang tid har det været på rygtebasis, men i slutningen af 2022 blev det offentligt meldt ud af begge klubber, at man kigger efter investorer – enten ved salg af andele eller et fuldt salg. 

Fenway Sports Group købte Merseyside-klubben for £300 millioner i 2010 og vil opnå en kæmpe profit ved et potentielt salg, hvor prisen på The Reds angiveligt ligger på omkring £3-4 milliarder.

Hvis man skal tro de troværdige journalister, der dækker Liverpool tæt, står der til at falde en afgørelse omkring et salg i 2023. 

Mens mange Liverpool-fans har været tilfredse med deres ejere og måden, de har fået vendt skuden på og gjort Liverpool til en topklub på ny, så har det ikke været tilfældet mellem Glazer-familien og klubbens fans.

Manchester Uniteds fans har lavet adskillige demonstrationer og protester mod ejerne, men det forlyder, at fansene ikke skal vente ret lang tid, før der kommer nye ejere til. 

Den seneste melding fra David Ornstein fra The Athletic lyder på, at et salg meget vel kan komme i det første kvartal af 2023.

Cristiano Ronaldos eksplosive interview

Der var ingen tvivl om, at der var ugler i mosen omkring Cristiano Ronaldo og Manchester United. I sommer ville han væk fra Old Trafford for at spille Champions League-fodbold, men det endte altså ikke med et skifte. 

Siden da har situationen ikke været optimal, hvor forholdet mellem Cristiano Ronaldo og Erik ten Hag ikke var det bedste. Det kom også til udtryk, da portugiseren nægtede at lade sig indskifte i en kamp mod Tottenham. Man spekulerede derfor i medierne i et januarskifte for Cristiano Ronaldo. Men herefter eskalerede det. 

Meget kort tid efter Manchester Uniteds sejr over Fulham – den sidste kamp inden VM-slutrunden – kom det frem, at Cristiano Ronaldo havde lavet et eksplosivt interview med Piers Morgan omkring situationen i Manchester United. 

I de efterfølgende dage blev portugiserens kontroversielle udtalelser afsløret, og i sidste ende endte det med, at Manchester United og Cristiano Ronaldo ophævede samarbejdet. Derfor skulle Erik ten Hag ikke længere tænke på Cristiano Ronaldo. 

I går aftes blev det så en realitet, at den portugisiske verdensstjerne fortsætter i den saudiske liga, hvor han har underskrevet en kontrakt med Al Nassr FC frem til sommeren 2025. 

Der er ingen tvivl om, at Cristiano Ronaldo har været en fantastisk figur for Premier League og er en af de absolut største fodboldspillere nogensinde, men man kunne måske have håbet, at afslutningen i Manchester United og Premier League havde været bedre.

Med en verdensstjernes exit går vi videre til det næste og sidste 'største øjeblik' i 2022, der omhandler en ny verdensstjerne.

Erling Haaland – den norske Superman

Inden skiftet til Manchester City vidste man godt, at Erling Haaland er lavet af noget specielt, men hold da op en start han har fået på Etihad Stadium.

Han ved bare, hvor målet står og har nærmest slået alle mulige rekorder, siden sin ankomst i sommervinduet. 

20 Premier League-mål i 14 kampe er det indtil videre blevet til, og han er på kurs til at slå rekorden for flest mål i én Premier League-sæson.

Pep Guardiola har sagt, at Erling Haaland ikke er på sit bedste endnu, og det gør det bare endnu mere skræmmende. 

For den norske angriber i Premier League er der ingen tvivl: 'The Sky Is The Limit' .

Det blev slutningen på nogle af de største Premier League-øjeblikke i 2022. Der er naturligvis flere, og der er sikkert også nogle momenter, som er mere tydelige i din hukommelse. Det viser bare, at Premier League er den absolut mest underholdende liga i verden.

Med det sagt vil vi ønske alle vores læsere et rigtig godt nytår.

Vi ser frem til et spændende 2023, hvor vi igen vil bestræbe os efter at give den bedste dækning af verdens bedste liga.

Og til sidst er der ikke andet at sige end 'Gud bevare Premier League'.

Jeppe Augustsen
Chefredaktør på PLBOLD.DK

Annonce