Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Smukt fodboldeventyr: Fra National League til VM

Af Jeppe Augustsen
04.12.2022 Kl. 16:31
Iliman Ndiaye står for et af de smukkeste fodboldeventyr til denne VM-slutrunde.

Spiller man i National League – den fjerde bedste række i England – så er det nok de færreste, der tænker på at spille en VM-slutrunde.

Men i fodbold kan det gå hurtigt, og det har været tilfældet for Iliman Ndiaye.

Han blev født i 2000 i Frankrig, og efter at have spillet i Marseille i sine helt unge dage tog han i 2016 til den engelske klub, Boreham Wood, der spiller i National League.

Her spillede han i tre sæsoner, hvorefter han skrev under med Sheffield United, men var stadig et stykke fra spilletid på førsteholdet. Derfor blev han udlejet Hyde United fra den femte bedste række i England, nemlig Northern Premier Division. 

To år senere er han med til VM i Qatar. 

22-årige Iliman Ndiaye blev som sagt født i det franske, hvor hans mor også er fra, mens hans far er fra Senegal. Det gav han mulighed for at blive en del af det senegaliske landshold – og det blev han.

I sommer fik han sin debut for Senegal, og sin tredje landsholdskamp fik han lavet sin første assist for Senegal, da han lagde op til Bamba Diengs mål til 3-1 mod Qatar. 

Udtagelsen skyldes naturligvis de flotte præstationer for Sheffield United i Championship, hvor han i denne sæson står noteret for 9 mål i 21 kampe.

Søndag aften skal han og Senegal op imod de engelske Premier League-stjerner i en VM-ottendedelsfinale.

Annonce