Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Skørt forslag? AI skal fastsætte transfersum

Af Jeppe Augustsen
02.02.2024 Kl. 13:49

Er en fodboldspiller mere en 500 millioner kroner værd?

Det er der nogle der mener, at en fodboldspiller aldrig nogensinde kommer til at være værd, men alligevel ser man adskillige spillere bliver handlet for mere end en halv milliard kroner.

I dag er det sådan, at en spiller er det værd, som en klub vil betale – og det fungerer derfor som mange andre ting.

Men i fremtiden kan det måske se helt anderledes ud, når to klubber skal blive enige om en pris for en spiller.

FIFAs præsident, Gianni Infantino, har åbnet op for muligheden for, at et en transfersum bliver afgjort efter en algoritme gennem AI – også kendt som kunstig intelligens.

– Lige nu er det vigtigere end nogensinde og fundamentalt, at vi taler om disse og andre lignende emner, siger Gianni Infantino ifølge Daily Telegraph.

– Eksempelvis at diskutere muligheden for at bruge en algoritme til at fastsætte en fair værdi af transferbeløb for at kunne øge klarheden i transfersystemet og hjælpe fodboldens interessenter, lyder det fra præsidenten.

En af de mest afgørende faktorer ved værdiansættelse af en spiller er spillerens kontrakt, da en spillers værdi vil falde betragteligt, hvis der er et år tilbage af kontrakten.

Gianni Infantinos forslag er dog ikke noget, man skal forvente at se blive implementeret i nærmeste fremtid, men teknologien brager derudaf.

Derfor vil det formentlig ikke være overraskende, hvis det er indført inden for det næste årti.

Annonce