Af Rasmus Bendrup
10.11.2018 Kl. 14:27
Et rødt kort til Brighton viste sig at blive dyrt i dagens kamp mellem Brighton og Cardiff.

Der var vigtige point på spil for Brighton og i særdelshed Cardiff, da de internt krydsede klinger i Premier League denne lørdag.

Der skulle dog ikke gå lang tid af kampen, før at Brighton bragte sig foran på en scoring af Lewis Dunk, som faldt allerede efter seks minutter.

Han fandt nemlig sig selv umarkeret i feltet efter et indlæg fra Solly March, og derfor kunne han uden problemer heade bolden ind bag Neil Etheridge i Cardiff-målet.

Brighton fortsatte med at presse på, og efter 16 minutter faldt der igen en chance. Denne gang var det førnævnte March, som kom til en chance efter forarbejde fra José Izquierdo og Anthony Knockhaert, men hans afslut fløj lige forbi stolpen.

Efter 28 minutter blafrede nettet dog igen, og denne gang var det som følge af en Cardiff-scoring ud af ingenting.

Kadeem Harris lagde efter flot fodarbejde mod Gaëtan Bong en god aflevering ind i feltet til Callum Peterson, som headede bolden ind i hjørnet, og så stod der 1-1.

Der kom yderligere drama i kampen, da Dale Stephens allerede efter 34 minutter blev sendt tidligt i bad efter en hensynsløs tackling, som dommer Martin Atkinson hurtigt takserede til et rødt kort, og Cardiff lykkedes med at udnytte deres overtal.

Efter 90 minutter fik Sol Bamba nemlig scoret til stor forløsning for Cardiff, som ellers ikke havde haft meget at byde på inden det røde kort til Stephens.

Målet var en rodet affære, da Bamba selv får sendt en afslutning afsted, som rammer overliggeren, for efterfølgende at blive clearet på stregen af Lewis Dunk, men da bolden igen faldt for fødderne af Bamba, misbrugte han ikke chancen, og så sikrede han Cardiff deres blot anden sejr i denne sæson.