Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Saudi Arabiens fodboldprojekt: Så mange milliarder vil de bruge på to år

Af Jeppe Augustsen
06.06.2023 Kl. 20:12
Public Investment Fund og den saudiske regering har i sinde at skyde mange milliarder af kroner i den saudiske fodboldliga.

20 milliarder euro. Det er, hvad den statslige investeringsfond, Public Investment Fund, har i sinde at investere i deres ambitiøse fodboldprojekt de kommende to år. 

Det melder det store spanske medie, El Mundo.

Beløbet svarer til 173 milliarder kroner, og de første milliarder er allerede investeret i de to verdensstjerner, Cristiano Ronaldo og Karim Benzema.

 

Derudover meldes det også, at spillere som Lionel Messi, N'Golo Kanté, Wilfried Zaha, David De Gea, Sergio Busquets, Eden Hazard, Sergio Ramos og Adama Traore har tilbud fra Saudi Arabien.

Public Investment Fund oplyste mandag, at man har købt de fire saudiske klubber; Al Ittihad, Al Ahli, Al Nassr og Al Hilal. Her ejer investeringsfonden 75 procent af klubberne, mens velgørende organisationer ejer 25 procent. Det er også de fire klubber, som bliver kædet sammen med de helt store fodboldnavne.

Sammen med den saudiske regering har Public Investmen Fund også offentliggjort 'Vision 2030', og her fremgår det også, at man vil satse stort på sportssektoren, og det skyldes, at man vil byde på værtsskabet for VM i 2030. 

Her forlyder det også, at man har i sinde at byde sammen med Egypten og Grækenland.

Det er også meldt ud af den saudiske regering, at man vil forsøge at gøre den saudiske fodboldliga til blandt de 10 største fodboldligaer i verden.


TOPHISTORIER LIGE NU

1. Politianmeldelse: United-spiller anklaget for vold og trusler

2. PL-stjerne skal vælge mellem Manchester United og Liverpool

3. Fem grunde til at Højlund skal tage til Manchester United

 

Annonce