AFC BournemouthArsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNorwich CitySheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWatford FCWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
12:01:2020 18:15
Sammenligning: Er Van Dijk bedre end disse fire ikoniske midterforsvarere?

Martin Keown gik så langt som at kalde Virgil Van Dijk for den bedste midterforsvarer i Premier League-historie.


Martin Keown udtalte forleden til Talksport, at Virgil Van Dijk efterhånden må anses som den bedste midterforsvarer i Premier League-historien.

Den er der sikkert mange, der vil være uenige i,  men der er ikke længere nogen tvivl om, at den hollandske forsvarsgeneral burde være med i toppen sammen med spillere som John Terry, Rio Ferdinand, Vincent Kompany og Sol Campbell.

Nu er Van Dijk stadig aktiv, mens alle de førnævnte er gået på fodboldpension, så rent statistisk kan det være svært at sammenligne dem på særligt mange parametre.

Man kan dog tage et kig på deres sejrsprocent og antallet af clean sheets og se,  hvem der præsterer bedst,  selvom fodbold først og fremmest er en holdsport.

I kan se tallene mere detaljeret herunder:

Virgil Van Dijk:

Kampe spillet: 140

Vundne: 84

Sejrsprocent: 60 %

Clean sheets: 53

Clean sheet-procent: 37,9 %

John Terry:

Kampe spillet: 492

Vundne: 311

Sejrsprocent: 63 %

Clean sheets: 214

Clean sheet-procent: 43,5 %

Rio Ferdinand

Kampe spillet:  504

Vundne: 291

Sejrsprocent: 58 %

Clean sheets: 189

Clean sheet-procent: 37,5 %

Vincent Kompany:

Kampe spillet: 265

Vundne: 167

Sejrsprocent: 63 %

Clean sheets: 94

Clean sheet-procent: 35,5 %

Sol Campbell:

Kampe spillet: 503

Vundne: 212

Sejrsprocent: 42 %

Clean sheets: 153

Clean sheet-procent: 30,4 %

Opsummering: John Terry har både en bedre sejrsprocent og clean sheet-procent, men som nævnt i oplægget er det ikke vanvittigt videnskabeligt.

Terry spillede for et Chelsea-mandskab, der i størstedelen af hans karriere blandede sig i toppen, mens Van Dijk har spillet 67 kampe for Southampton -  hvor chancen for sejr og clean sheet immervæk har været noget mindre end i Chelsea.

Til gengæld kan du argumentere for, at det er overbevisende, at hollænderen overgår spillere som Vincent Kompany, der har været en del af Manchester Citys storhedsperiode.

 


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED