Salah slog rekord: Liverpool ødelagde Sparta Prag

Af Morten Bruun Jørgensen
14.03.2024 Kl. 22:47

Mohamed Salah fik mulighed for at finde kampformen for Liverpool, og den brugte han på at slå rekord i opgøret mod Sparta Prag.

Den egyptiske stjernespiller fik scorede i afklapsningen af det tjekkiske storhold, og dermed slog han klubrekord.

Han er nemlig den første spiller i Liverpools historie til at score mindst 20 mål syv sæsoner på stribe.

I returkampen på Anfield kom Liverpool flyvende ud af startblokken. Allerede efter 14 minutter var The Reds nemlig foran med 4-0 på eget græs.

Darwin Nuñez, Bobby Clark, Mohamed Salah og Cody Gakpo havde nettet for Liverpool, der prompte straffede alle Sparta Prags fejl.

Dansk superfan: Bruger 215.000 kroner om året på Liverpool

Senere i første halvleg havde Darwin Nuñez en gigantisk mulighed for at gøre det til 5-0, men angriberen høvlede bolden langt over mål.

I stedet fik Veljko Birmancevic reduceret til 4-1 kort før pausen efter en glimrende stikning i dybden.

Det tjekkiske mandskab var dog ikke i nærheden af at komme tilbage i kampen. For tre minutter inde i anden halvleg fik Dominik Szoboszlai scoret til 5-1.

Syv minutter senere rettede Cody Gakpo en afslutning fra Harvey Elliott af på flot vis. 6-1 på Anfield, der brød ud i fællessang.

Liverpool er nu klar til kvartfinalerne i Europa League, hvor der er lodtrækning fredag eftermiddag.