Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Så sker der noget: United har været i dialog med Qatar-investorer

Af Kasper Leif Pedersen
09.02.2023 Kl. 08:45
Angiveligt har der allerede været dialog.

I går, onsdag, kom nyheden om et kommende bud på Manchester United.

Manchester United har været til salg siden november, men den eneste, der har offentligt har udtrykt interesse i ejerovertagelsen er,  Sir Jim Ratcliffe.

Men nu kunnne Daily Mail altså berette, at investorer fra Qatar vil komme med et gigantisk bud.

Dog kan det yderst troværdige medie The Telegraph nu melde, at Qatar-investorer allerede har været i dialog med Manchester United.

Dokumenter, som Raine, den bank i New York, der administrerer salget for Glazer-familien, har udsendt, viser, at potentielle købere har indtil fredag den 17. februar til at afgive et bud, og kilder fra Qatar insisterer på, at der endnu ikke er truffet en beslutning om, hvorvidt de vil byde. Når det er sagt, mener de samme kilder, at der meget vel kan komme et bud.
 
Dog menes der, at der har fundet direkte samtaler sted mellem de to parter. 
 
Der har også været snak om at præsidenten for Paris Saint-Germain og formand for Qatar Sports Investments (QSI), Nasser Al-Khelaifi, har været en del af forhandlingerne med Manchester United, men dette skulle ikke have været tilfældet.
Oven i det så siger UEFA's-regler, at man ikke må have en kontrollerende andel i en anden klub i en af de europæiske konkurrencer, hvilket derfor betyder, at QSI ikke kunne eje De Røde Djævle, medmindre de pludselig besluttede sig for at sælge de franske hovedstadsklub.
 
QSI er et datterselskab af Qatar Investment Authority, den statslige statslige investeringsfond, og er derfor i sidste ende under kontrol af Qatars emir, Sheikh Tamim bin Hamad Al Thani.
 
Det er heraf vist, hvordan en anden fond med forbindelse til de kongelige i Qatar kan blive den nye Manchester United-ejer i henhold til de nuværende UEFA-regler.

 

Annonce