Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Rivaler vil sagsøge PL-klub for stort milliardbeløb

Af Jeppe Augustsen
17.05.2023 Kl. 06:26
Flere Premier League-klubber kræver hurtig handling, og det kan ende med en lang juridisk kamp.

Everton er i store økonomiske problemer.

Klubben har haft et regnskabsunderskud over en treårig periode, der er mere end tre gange så stort som det tilladte – og det har skabt stor frustration hos de andre Premier League-klubber, som har overholdet reglerne.

Tidligere på året blev Everton tiltalt for at have brudt de økonomiske regler i Premier League, men det har været uvist, om en potentiel straf kunne nå at blive tildelt i denne sæson.

Ifølge Daily Mail kan en potentiel straf lyd på fratrukkelse af point, og det vil nogle klubber have indført for denne sæson, såfremt det bliver realitet. Det vil nemlig betyde, at The Toffees med sikkerhed vil rykke ned i Championship.

Men det er altså uvist, om det bliver udfaldet.

Og nu melder Daily Mail, at Everton står til at blive sagsøgt af flere Premier League-klubber, hvis Everton ikke ender med at rykke ned. 

Ifølge avisen mener Southampton, Leicester, Leeds, Nottingham Forest og Burnley, at de har ret til en kompensation, mens Southampton – og de to andre nedrykkere – vil sagsøge for £300 millioner, der svarer til 2,5 milliarder kroner. 

LÆS OGSÅ: Mand sigtet for bombetrussel mod Premier League-klub

Det svarer til £100 millioner pr. klub, og det bliver anset for at være det økonomiske tab for at rykke ned i Championship.

I øjeblikket ser det ud til at blive Leicester og Leeds, der må en tur ned i Championship. Everton ligger lige over nedrykningsstregen med et og to point ned til henholdsvis Leeds og Leicester.

LÆS OGSÅ: Ekstraordinært bud afgivet på Manchester United

 

Annonce