Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Rekordsalg: Sådan vil Jim Ratcliffe sikre Manchester United-overtagelse

Af Kasper Leif Pedersen
22.03.2023 Kl. 11:21
Sir Jim Ratcliffe har en strategi klar.

Klokken 22.00 dansk tid onsdag aften er der deadline for at byde på Manchester United for anden gang, og her op går rygterne på, at der var optimisme at spore hos Sheikh Jassim bin Hamad Al Thani.

For rigmanden fra Qatar føler sig selvsikker for, at han ender med at købe Manchester United, der har været ejet af Glazer-familien siden 2005.
 
Sir Jim Ratcliffe er dog stadig med i kampen, hvor han forventes at lægge et nyt bud på De Røde Djævle.
 
De første indledende bud fra Sir Jim Ratcliffe og Jassim bin Hamad Al Thani lød til en værdi af omkring £4,5 milliarder, hvor Glazer-familien derimod holder fast i et verdensrekordsalg med en udbudspris på £6 milliarder.
 
Det svarer til 50 milliarder kroner i danske kroner.
 
Heraf forud for onsdagens deadline, så er det forstået, ifølge Daily Mail, at Sheikh Jassim onsdag vil fremsætte et enormt opfølgningstilbud på £5,5 milliarder i et forsøg på at blæse Sir Jim Ratcliffe ud af vandet – men den britiske milliardær har måske et trick i ærmet.
 
For 70-årige Ratcliffe overvejer at alliere sig med en part for at vinde over Al Thani.
 
Den amerikanske hedgefond Elliott Management er angiveligt åben for at finansiere en eventuel overtagelse, hvor Ratcliffe efter sigende allerede skulle havde fundet banker, herunder Goldman Sachs, til at finansiere hans bestræbelser.
 
Selv om det ikke vides, om nogen af dem er involveret i Ratcliffes bud, så ville bankerne angiveligt være parate til at støtte et overtagelsestilbud gennem obligationer og lån til dækning af Manchester Uniteds eksisterende gæld, som i øjeblikket er på lige under £515 millioner.

 

Annonce