Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Ratcliffe stikker til Premier League-klub: Det er fjollet

Af Emil Plovgaard
21.02.2024 Kl. 18:06

Sir Jim Ratcliffe beskylder Newcastle for at agere fjollet vedrørende klubbens krav til sportsdirektør Dan Ashowrth.

Ashworth er blevet placeret på orlov, efter at han har udtrykt ønske om at besidde en lignende stilling hos Manchester United.

Tidligere på ugen rettede De Røde Djævle så officielt henvendelse til klubben fra det nordøstlige England. Newcastle kræver dog en heftig kompensation for at lade Ashworth gå. Ifølge Manchester Evening News lyder prisen på mellem 87 og 174 millioner kroner. Ashworth kan dog forlade Newcastle kvit og frit, når hans orlov udløber i 2026.

Det kalder Ratcliffe for ‘absurd’ og ‘dumt’.

– Jeg mener, at Dan Ashworth er en af de bedste sportsdirektører i verden. Det er der ingen tvivl om.

– Han er en meget talentfuld person. Han er interesseret i jobbet hos Manchester United, fordi det formentlig er det største job for en sportsdirektør i verden, og det kommer med den største udfordring.

– Det ville være anderledes, hvis man var sportsdirektør i Manchester City, for så ville det handle om at holde trit med det nuværende niveau. Hos Manchester United skal man opbygge noget.

– Jeg mener, at han ville være en rigtig god tilføjelse til Manchester United, men han er nødt til at beslutte sig for, om han vil tage springet.

– Vi har naturligvis snakket med Newcastle. De er skuffede over udsigten til at miste Dan. Newcastle har været meget, meget succesfulde, og de har gjort det rigtig godt, siden de fik nye ejere. De spiller god fodbold, og det har ændret klubben. Jeg kan godt forstå, hvorfor de er skuffede over at miste Dan.

– Men ligeledes kan man ikke kritisere Dan. Det er en flygtig industri. Det er ikke ligesom i kemikalie-verdenen. Ingen skifter nogensinde fra DOW til Ineos. Man bliver, hvor man er. Fodboldindustrien er flygtig. Men man kan forstå, hvorfor Dan er interesseret. Det er den ultimative udfordring for en sportsdirektør, så vi må se, hvordan det udvikler sig.

Newcastle har placeret Ashworth på orlov. En form for karantæne, indtil tingene løser sig.

– Jeg finder det en smule fjollet. Jeg vil ikke gå for meget ind i det. Det, som jeg synes er fuldstændig absurd er tanken om, at en mand, som er rigtig god til sit job skal sidde i en have i halvandet år. Det er så dumt, siger Ratcliffe i et interview med flere engelske medier, herunder Manchester Evening News.

– Vi havde en meget voksen samtale med City vedrørende Omar Berrada, tilføjer Ratcliffe i øvrigt med henvisning til Manchester Uniteds nye administrerende direktør, som er hapset hos rivalerne.

Læs de seneste nyheder om Manchester United her.

Annonce