Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Premier Leagues topklubber vil have flere tv-penge

Af Nicklas Skyum Clausen
04.06.2018 Kl. 20:13
Ifølge den engelske avis The Telegraph vil Premier Leagues største klubber, med Liverpool i spidsen, slås for en større andel af rækkens tv-penge.

Det er svimlende summer, klubberne i Premier League hiver hjem på salget af tv-rettigheder. I den netop overståede sæson toppede Manchester City, der tjente hele £149 millioner – mens bundskraberen West Bromwich måtte "nøjes" med £94 millioner.

Der var altså £55 millioner til forskel på top og bund. Men den forskel kan i fremtiden blive større, hvis det står til topklubberne. For som det ser ud i dag får alle grupper det samme beløb – omkring £40 millioner årligt – for den del af rettighederne, der sælges uden for de britiske øer.

Det mener flere af de store klubber, med Liverpool i spidsen, er unfair. Det skriver avisen The Telegraph. For det er de store klubber, der er attraktive i udlandet, mener Liverpools ejer John Henry:

– Alle i ligaen ved, hvad de store klubber bringer af værdi til de udlandske rettigheder. Men vi har ikke magten til at ændre det, selvom mediemarkedet har ændret sig i de sidste 25 år, siger Henry til Associated Press.

Henry er frustreret over, at ligaens værste klub – West Brom – kan hente £94 millioner på en enkelt sæson, ligesom det også irriterer ham, at Premier League-klubberne skal betale de såkaldte "parachute payments" til de hold, der rykker ned i Championship:

– Man kan ikke forestille sig, at det kan blive ved meget længere. I USA, hvor vi har lukkede ligaer, kan man argumentere for det, men her, hvor man kan rykke ned, er det meget sværere at skulle tilgodese sine konkurrenter, siger Henry, der også ejer baseballklubben Boston Red Sox i USA.

Annonce