Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Premier League-klub har gjort noget sjældent – men er det en god idé?

Af Redaktionen
13.10.2022 Kl. 12:44
KLUMME: Det er interessant, hvad en af Premier League-klubberne for nyligt gjorde, men det skal nu vise sig, om det er en god idé.

Fem nederlag på stribe og en aktuel sidsteplads i Premier League. Normalvis er det lig med en fyreseddel i verdens bedste fodboldliga, og Steve Cooper var da også gigantisk favorit til at blive den næste manager, der måtte forlade sin klub før tid.

Men Nottingham Forest er ikke en helt almindelig klub, og det kom i den grad også til udtryk, da klubben den 7. oktober annoncerede, at Steve Cooper i stedet for en fyreseddel var blevet præsenteret for en kontraktforlængelse, som han havde skrevet under på.

Overraskende og meget opsigtsvækkende.

Det var en kolossal tillidserklæring til en mand, som kun havde været i klubben i et år, men i den tid været med til at sørge for en oprykning til Premier League.

Steve Cooper var manageren, som Nottingham Forests græske ejer ville sætte sin lid, selvom man havde lidt nederlag til de to andre oprykkere og Leicester, der havde fået en skrækkelig sæsonstart.

Nu er kontrakten gældende frem til 2025, og 42-årige Cooper har fået et stort ansvar på sine skuldre.

I første omgang skal han forsøge at rette op på en haltende sæsonstart og kravle op i tabellen. Allerede lørdag er en god mulighed mod Wolverhampton, som heller ikke er kommet godt fra start.

Den helt store opgave lyder dog på at sikre Nottingham Forest en ny sæson i Premier League. Det er det, som klubben har forsøgt at sikre sig med et meget aktivt sommertransfervindue, hvor mere end 20 spillere er blevet tilføjet førsteholdstruppen.

Lykkedes det ikke, er det dog slet ikke sikkert, at det er nogen katastrofe.

For Nottingham Forest vil blive beriget med faldskærmspenge, der bør sikre, at klubben ikke nævneværdige problemer kan klare en enkelt sæson i The Championship.

Det afgørende i hele den proces er dog, at Steve Cooper fortsat er ved roret og fører klubben i en retning, som giver tegn på en klar retning og spillemæssig fremgang.

Hvis waliseren lykkes med det, vil det vise sig at have været en god idé at forlænge kontrakten og ikke fyre ham, som havde været den oplagte konsekvens.

Kører det derimod af sporet for Nottingham Forest, vil klubben blive nødt til at fyre Cooper, og så vil det formentlig være for sent til at ændre ret meget, mens han også skal have en større kompensation qua sin nye kontrakt.

Annonce