Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Power Ranking: Sæsonens ti bedste spillere

Af Morten Bruun Jørgensen
25.01.2023 Kl. 11:09
Vi har vurderet hvilke ti spillere, der har præsteret bedst i Premier League i denne sæson, hvor vi nu er halvvejs.

For at være med på denne Power Ranking er det spilleres præstationer set over hele sæsonen, der bliver taget i betragtning, og derfor er Marcus Rashford ikke med, selvom Manchester United-spilleren på det seneste har været flyvende.

Til gengæld var hans præstationer før VM-pausen langt fra det niveau, og vi har vurderet, at der i hvert fald er ti andre spillere, der har præsteret på et højere niveau.

LÆS OGSÅ: EXPLAINER: Sådan fungerer Financial Fair Play

10. Kevin De Bruyne
Der bliver talt, om at De Bruyne måske ikke er helt på toppen i denne sæson, og det er nok også sandt, for så ville han være markant højere på denne liste. Belgieren holder dog fortsat et utrolig højt niveau og har bidraget med 11 assists – flest af alle i Premier League.

9. Ivan Toney
13 mål i 18 kampe for Brentford er utrolig flot, og læg dertil, at Toney har en kolossal rolle på holdet, hvor han er opspilsstation og første mand til at indgå i presspillet. Det ærgerlige for ham er, at Harry Kane også er englænder og derfor er foran på landsholdet.

8. William Saliba
Arsenal har fået en ny styrmand i det centrale forsvar, og det er vanvittigt imponerende, hvad William Saliba har præsteret i sin første sæson for The Gunners. Han er stærk til at positionere sig rigtigt, er fysisk overlegen og er samtidig ferm på bolden. Der har sneget sig skønhedsfejl ind hist og pist, men overordnet set har Saliba været fantastisk.

7. Bruno Guimaraes
Newcastle har været som forvandlet efter brasilianerens tilgang fra Lyon. Han har fået en kæmpe rolle på midtbanen, hvor han kan udfylde flere roller, og han er måske endda blevet lidt overset, når snakken falder på Eddie Howes tropper. Det er dog ikke berettiget, for Bruno Guimaraes er ham, der binder det hele sammen på midtbanen med både lange og korte afleveringer i Newcastles meget definerede spillestil.

6. Casemiro
Manchester United har været som forvandlet efter brasilianerens ankomst, og han var utrolig savnet, da klubben i weekenden tabte topkampen mod Arsenal. Erik ten Hag har fået en oprydder og en kanon boldspiller i samme spiller på den defensive midtbane. Han har været alle pengene værd, og det siger ikke så lidt endda.

5. Kieran Trippier
Det bliver slet ikke talt nok om, hvor afgørende Kieran Trippier er for Newcastle. Højre backen er leverandør af indlæg i åbent spil og på dødbolde hele tiden, og han gør det med enorm præcision. Samtidig er han utrolig driftsikker i sit defensive spil, og han bidrager til, at The Magpies har holdt nullet de seneste seks kampe og har ligaens klart bedste forsvar.

4. Bukayo Saka
Arsenal har fået en ny verdensklassespiller, for det er Saka blevet i denne sæson. Han er lige nu en af verdens allerbedste kantspillere, og han har virkelig lagt på sit spil, så han også kan afgøre kampe med sine mål og assists. Syv af hver er det blevet til i sæsonens første 19 opgør.

3. Harry Kane
Hvis ikke Erling Haaland var i Premier League, ville vi have talt meget mere om Harry Kane i denne sæson, for Tottenham-stjernen har gang i en utrolig flot sæson, hvor det er blevet til 16 mål i 21 kampe. Han bærer det her Tottenham-mandskab på sine skuldre.

LÆS OGSÅ: 10 store transfers der kan blive en realitet

2. Martin Ødegaard
En rigtig stor del af Arsenals succesfulde sæson skal tilskrives den norske midtbanespiller, som har overtaget dirigentstokken og leverer den ene pragtpræstation efter den anden. Har et enormt godt overblik, og så har han været i stand til at bygge mål på sit spil. Otte scoringer i 18 kampe er flot.

1. Erling Haaland
25 mål i 19 kampe taler sit tydelige sprog. Nordmanden har taget Premier League med storm, og han har uden tvivl været sæsonens bedste spiller indtil videre. Han har lavet fire hattricks og har slået et hav af rekorder.

Annonce