Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

To PL-spillere springer ud som homoseksuelle

Af Jeppe Augustsen
23.10.2015 Kl. 21:34
Daily Mirror beretter i dag, at to Premier League-spillere inden længe vil offentliggøre, at de er homoseksuelle.

Sidste år sprang den tidligere Everton- og Aston Villa-spiller, Thomas Hitzlsperger, ud som homoseksuel.

Det gjorde han efter at have indstillet sin aktive fodboldkarriere, fordi han var bange for konsekvenserne, hvis han gjorde det, mens han stadig var aktiv. Tilbage i januar sidste år udtalte han følgende:

– I England, Italien og Tyskland spiller det ikke den helt store rolle. I hvertfald ikke i omklædningsrummet. Jeg har aldrig følt skam over at være den jeg er, men det var ikke altid lige let at sidde ned og høre på tyve andre mænd fortælle homoseksuelle jokes. Man lader dem bare fortsætte, så længe deres jokes er sjove og ikke er alt for fornærmende. At være homoseksuel er et emne, der ignoreres i fodbold og ikke er noget seriøst samtaleemne i omklædningsrummet. Det er ånden, passionen og vindermentaliteten, lød det fra tyskeren.

Det var ikke første gang, at man så en fodboldspiller springe ud som homoseksuel, men det er meget få, der har gjort det som aktiv fodboldspiller.

Nu fortæller en kilde til Daily Mirror, at to nuværende Premier League-spillere snart vil offentliggøre, at de er homoseksuelle.

– Skamplettten er næsten væk, og offentligheden accepterer det mere og mere. På dette niveau i fodbolden er det at være homoseksuel et tabu, siger kilden til Daily Mirror og tilføjer:

– Det har altid været en mandig sport, men ift. andre sportsgrene er der desværre en mere aggressiv mentalitet fra tilskuerne. Men tendensen er ved at ændre sig, og flere sportsfolk lever mere åbent omkring deres seksualitet.

Daily Mirror kender navnene på de to spillere, men vil ikke afsløre dem, før de selv melder det ud. Avisen skriver dog, at der er tale om en engelsk landsholdsspiller samt en Premier League-stjerne. Det forventes, at de vil offentliggøre det inden næste sæson.

Annonce