Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Oversigt: Liverpools finansielle udvikling under FSG

Af Kristoffer Krogh Kiesbye
02.03.2018 Kl. 09:23
Her følger en oversigt over, hvordan Liverpool har udviklet sig på den finansielle side siden Fenway Sports Group overtog klubben i 2010.

Torsdag kunne Liverpool offentliggøre, at klubben havde vendt et underskud året forinden til et overskud på 39 millioner pund for sæsonen 2016/2017.

Derfor var det også en glad Liverpool-ledelse, der kunne proklamere, at klubben havde gennemgået en fuldstændig transformation af klubbens finanser siden Fenway Sports Group overtog ejerskabet i 2010. 

Det lyder måske som lutter varm luft og smarte markedsføringsord, men med det in mente, at Fenway Sports Group dengang overtog en klub, der led et underskud på 50 millioner pund før skat, lyder klubbens udmelding om det nyeste regnskab pludselig ikke så hult. 

Herunder kan du få hele oversigten over Liverpools finansielle udvikling under Fenway Sports Group. 

2011/2012: 

Allerede i det første år med ny ledelse lykkedes det klubben at mindske underskuddet fra de 50 millioner pund før skat til knap 40 millioner før skat.  Derudover steg klubbens samlede indtægter også med cirka 5 millioner pund, men samtidigt steg klubbens gæld også fra 22 millioner pund til 87 millioner pund, hvilket i høj grad må tilskrives, at The Reds ikke spillede europæisk fodbold denne sæson. 

2012/2013:

I Brendan Rodgers første sæson som manager blev den positive udvikling året inden dog atter vendt til et underskud på næsten 50 millioner pund, men samtidigt steg klubbens samlede indtægter til – på daværende tidspunkt – rekordhøje 200 millioner pund.  Samtidigt betalte klubben også af på sin gæld, så denne faldt til cirka 45 millioner pund. 

2013/2014:

Fra røde til sorte tal på bundlinjen i dette regnskabsår –  selvom profitten ikke var storslået.  Et overskud på 1 million pund kunne klubben bryste sig af,  og samtidigt brød Liverpool endnu engang klubrekorden for samlede indtægter med 255 millioner pund. Klubbens gæld steg dog også med cirka 12 milloner.

2014/2015:

Det betaler sig – i hvert fald finansielt – at sælge spillere, og især når man sælger spillere til Barcelona, hvilket salget af Coutinho formentlig også vil vise i næste regnskab.  I 2014/2015 solgte Liverpool som bekendt Suarez, hvilket medvirkede til, at klubben endte med et overskud på 60 millioner pund.  Indtægterne steg også med 16 procent til 297 millioner pund, og Fenway Sports Group brugte blandt andet en stor del af overskuddet på at afbetale gælden og udbygge Anfield. 

2015/2016:

Indtægterne steg en smule og brød lige akkurat de magiske 300 millioner pund, men uden nogen markante spillersalg forduftede overskuddet fra sidste år.  I stedet kunne klubben annoncere et tab før skat på 19 millioner pund, hvilket blandt andet skyldtes fyringen af Brendan Rodgers og ansættelsen af Jurgen Klopp.  Renoveringen af Anfield betød samtidigt også, at klubbens indtjening via billetsalg og tilskuere faldt.

2016/2017:

Profit.  Som nævnt i indledningen af artiklen, kunne Liverpool annoncere et overskud på 39 millioner og en samlet indtægt på rekordhøje 364 millioner pund.  Hele resultatet bliver kun endnu mere imponerende taget i betragtning af, at Liverpool ikke spillede europæisk fodbold i denne sæson og dermed gik glip af en potentiel stor indtægtskilde. 

Derfor må man konstatere, at Liverpools fremtid – både på banen, sådan som spillet er i øjeblikket – og i bogføringen, ser lovende ud. Salget af Coutinho vil pynte på næste regnskab, mens indkøbet af Virgil Van Dijk vil trække resultatet i den modsatte retning, men et anseeligt beløb vil også blive indtjent qua Liverpools præstationer i Champions League. 

 

Annonce