Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Overblik: Her er alle Premier League-klubejerne

Af Morten Bruun Jørgensen
13.12.2022 Kl. 14:45
Vi giver her et overblik over alle dem, der ejer en klub i Premier League.

I dag er Bournemouth blevet overtaget af en ny ejer, og dermed er der nu kommet endnu en amerikaner som ejer af en de 20 Premier League-klubber.

Vi har undersøgt, hvem der egentlig ejer de forskellige klubber, og nedenfor får du et overblik herover.

Arsenal
Den amerikanske forretningsmand Stan Kroenke ejer 100 procent af Arsenal gennem sit firma KSE UK Inc.

Aston Villa
Nassef Sawiris og Wes Edens er medejere af Aston Villa, mens den administrerende direktør i klubben, Christian Purslow, også ejer en lille andel.

Bournemouth
Så sent som i dag er handlen mellem Maxim Demin og Black Knight Football Club gået igennem, og dermed er det amerikanske Bill Foley, der står som ejer af klubben.

Brentford
Matthew Benham, som mange måske også kender fra sit engagement i FC Midtjylland, ejer danskerklubben.

Brighton
Det er Tony Bloom, der ejer Brighton, da han har 94 procent af aktierne i klubben. De resterende procentdele tilhører blandt andre Dick Knight og forskellige bestyrelsesmedlemmer.

Chelsea
Tidligere i år blev Chelsea som bekendt overtaget, og det er nu et konsortium med Todd Boehly i spidsen og Clearlake Capital, der ejer klubben.

Crystal Palace
Den største aktionær er Steve Parish, men også Josh Harris, David Blitzer og John Textor ejer væsentlige dele af klubben, mens en række mindre aktionærer også er at finde.

Everton
Den iranske forretningsmand Farhad Moshiri har langsomt købt sig til størstedelen af aktierne i Everton, hvor han nu i alt ejer lige over 92 procent.

Fulham
London-klubben er ejet af amerikanske Shahid Khan, som købte klubben i 2013.

Leeds
Den traditionsrige klub er ejer af Aser Group, hvor bestyrelsesformand Andrea Radrizzani står i spidsen. De ejer 63 procent af klubben, mens 49ers Enterprise ejer de resterende procent

Leicester
Det er familien Srivaddhanaprabha fra Thailand, der ejer 100 procent af Leicester gennem deres virksomhed King Power International Group.

Liverpool
Merseyside-klubben er ejet udelukkende af amerikanske Fenway Sports Group, hvor John Henry er ejer.

Manchester City
City Football Group Limited er ejer af Manchester City. 77 procent af virksomheden er ejer af Abu Dhabi United Group Investment and Development Ldt. Silver Lake ejer ti procent, mens CMG Holdings og CITIC Capital ejer de resterende 13 procent.

Manchester United
Siden 2005 har det været den amerikanske Glazer-familie, der har haft den største ejerandel af Manchester United, mens Lindsell Train Limited, Baron Capital Group, Inc og Massachusetts Financial Services Co ejer små andele.

Newcastle
Public Investment Fund fra Saudi Arabien ejer 80 procent, mens PCP Capital Partners ejer ti procent. Det samme gør Reuben-brødrene.

Nottingham Forest
Græske Evangelos Marinakis ejer Nottingham Forest, hvor han har 80 procent af aktierne. De sidste tilhører Sokratis Kominakis.

Southampton
Det er heller ikke længe siden, at Southampton blev solgt. Sports Republic ejer nu 80 procent af klubben, mens Katharina Liebherr ejer de resterende 20 procent.

Tottenham
Det er ENIC Sports and Development Holdings Limited, der ejer 85,55 procent af klubben. De resterende procent af ejet af private aktionærer.

West Ham
David Sullivan ejer 38,8 procent af klubben, mens Daniel Kretinsky har købt 27 procent. David Gold har 25,1 procent. J Albert Smith ejer otte procent, mens de sidste 1,1 procent tilhører andre investorer.

Wolverhampton
Det er Fosun International, der ejer hele klubben.

Deltag i vores adventskonkurrence om et par lækre høretelefoner fra B&O til en værdi af 3.749 kroner:

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et opslag delt af PLBOLD.DK (@plbold)

Annonce