AFC BournemouthArsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNorwich CitySheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWatford FCWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
09:12:2019 19:50
Optakt: Tre gange West Ham ødelagde det for Arsenal

Der er blevet udkæmpet mange drabelige kampe mellem de to London-klubber, og ind imellem er det lykkedes West Ham at drille Arsenal. Måske de kan gøre det igen mandag aften.


Nummer 16 mod nummer 11 mødes mandag aften i Premier League.

Det er West Ham og Arsenal med andre ord. Freddie Ljungberg skal forsøge at få første sejr i spidsen for sit pressede Arsenal-hold. Han kan kigge på statistikkerne, hvis han vil beroliges. Men ikke alt for meget.

Traditionelt set har the Gunners nemlig et god tag på aftenens modstander, hvilket 15 sejre i de seneste 20 indbyrdes Premier League-møder viser, men det er dog også ind imellem lykkes the Hammers at tage vigtige point og sejre mod storklubben. Det seneste opgør mellem de to endte eksempelvis med en 1-0 sejr til West Ham.

Og for tiden er det to lettere ustabile hold, vi har med at gøre. West Ham har lukket 25 mål ind i sæsonen indtil videre. Kun seks klubber er ringere på det område. Omvendt har the Hammers kun scoret 17 mål, hvilket er fjerdedårligst i ligaen. Men på den anden side kender vi jo Arsenals for tiden gavmilde forsvar, så det kan sagtens blive en spændende kamp.

Herunder giver vi tre eksempler på kampe, hvor West Ham stak en kæp i hjulet på Arsenal.

9. april 2016, West Ham - Arsenal, 3-3
I foråret 2016 kæmpede Arsenal for at holde trit med Leicester i toppen af ligaen, men holdet snublede mod West Ham og Andy Carroll, der lavede hattrick i opgøret. Leicester endte som bekendt med at tage mesterskabet. Arsenal blev nummer to.

7. april 2007, Arsenal - West Ham, 0-1
Bobby Zamora scorede kampens eneste mål, da West Ham blev det første hold til at vinde på det nye Emirates.

10. maj 1980, West Ham - Arsenal, 1-0
De to hold mødtes i intet mindre end FA Cup-finalen på Wembley i 1980. På det tidspunkt spillede the Hammers i den andenbedste række, men det lykkedes alligevel at slå turneringens forsvarende mestre, Arsenal. Trevor Brooking scorede sejrsmålet.

Fire dage senere tabte Arsenal i øvrigt finalen i den europæiske Cup Winner’s Cup til Valencia efter straffespark.


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED