AFC BournemouthArsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNorwich CitySheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWatford FCWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
16:02:2020 13:04
Optakt til mandagsbraget: Tre gange Chelsea og United gik målamok

Det går ofte voldsomt for sig, når Chelsea og Manchester United mødes. Det giver vi her tre eksempler på.


Mandag mødes to af de store i engelsk fodbold.

Manchester United skal på besøg hos Chelsea på Stamford Bridge.

Og det er ikke altid endt uden drama, når de to storklubber ramler sammen. Tværtimod nærmest.

Vi skal egentlig ikke længere tilbage end til sæsonåbneren for at finde en overraskelse, da Manchester United bankede the Blues med 4-0.

Men der har været endnu vildere kampe de to hold imellem. Champions League-finalen i 2008 er et eksempel eller Uniteds 0-3 nederlag i foråret 2006, der var med til at sende mesterskabet til det blå London. Der har faktisk været så mange højdepunkter, at vi i denne artikel nøjes med at holde os til tre kampe, der alle fandt sted i 2012 og alle på Stamford Bridge.

Der var nemlig smæk for skillingen det år. Ferguson var stadig i Manchester United, og Chelsea endte med at vinde Champions League i den sæson, så det var to gode hold:

5. februar 2012, Premier League, 3-3
Det var den kamp, hvor Chelsea var foran 3-0 og alt lykkedes for en forrygende Juan Mata. Indtil United begyndte på comebacket. Wayne Rooney lavede to på straffe og med fem minutter igen udlignede Javier Hernandez uundgåeligt.

Kampen huskes dog måske bedst for en duel til allersidst mellem kampens to bedste spillere: Et fabelagtigt frispark fra Juan Mata havde kurs mod hjørnet, og det virkede naturligt, at Chelsea alligevel skulle have sejren. Men en endnu flottere redning fra David de Gea sikrede ét point til hver.

Senere skulle Mata jo ironisk nok skifte til netop Manchester United.

28. oktober, Premier League, 2-3
Senere på året mødtes de to rivaler igen til et nyt drama. David Luiz åbnede ballet ved at lave selvmål, inden Robin van Persie bragte United på 2-0 efter kun 12 minutter.
Chelsea kom dog tilbage i kampen ved Juan Mata (ham igen) og Ramires, men nok engang dukkede supersub’en Chicharito op til sidst.

United tog de tre point på Stamford Bridge denne gang.

31. oktober, Liga Cup, 5-4
Få dage efter var de gudhjælpemig på den igen. Denne gang dannede liga cuppen rammen. Og det skulle blive et endnu mere medrivende opgør end de tidligere.

En aldrende Ryan Giggs gav gæsterne føringen, men David Luiz scorede kort efter - i den rigtige ende. Allestedsnærværende Javier Hernandez måtte selvfølgelig også på tavlen, men Chelsea udlignede nok engang - denne gang ved Gary Cahill.

Nani sendte dog United på kurs mod næste runde, men i overtiden trak Eden Hazard kampen i forlænget via et straffespark.

Her fortsatte den utroligt intense forestilling, for både Daniel Sturridge (den er god nok) og Ramires scorede. Sidstnævnte på et overlegent lob over Anders Lindegaard. Til sidst scorede Ryan Giggs minsandten igen, men det var ikke nok, og Chelsea vandt et vanvittigt opgør med 5-4.


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED