Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Nu er der dårligt CL-nyt til Premier League

Af Jeppe Augustsen
12.04.2024 Kl. 09:18

I de europæiske topligaer kæmpes der om to ekstra billetter til Champions League i næste sæson.

Grundet det nye Champions League-format, der træder i kraft i næste sæson, vil UEFA uddele yderligere to billetter til turneringen, og det er top fem-ligaerne, der kæmper om det.

England og Premier League har længe været favoritter til at snuppe en ekstra CL-plads, men nu er situationen anderledes.

Efter tirsdagens og onsdagens resultater i Champions League lå Italien i tops, mens England og Tyskland lå lige på andenpladsen.

Men efter torsdagens resultater i Europa League og Conference League er England blevet overhalet af Tyskland.

De to ekstra CL-billetter bliver uddelt til de øverste to nationer på UEFAs koefficientliste, og nedenfor kan du se den opdaterede liste efter torsdagens opgør:

1. Italien – 18.428 points
2. Tyskland – 16.785 points
3. England – 16.750 points
4. Spanien – 15.062 points
5. Frankrig – 14.750 points

Italien er så godt som sikre på at få en ekstra billet, mens der er kamp om den sidste. Der kan stadig ske meget, men lige nu ser det altså ikke godt ud for England.

En ekstra Champions League-billet vil formentlig kræve, at Arsenal slår Bayern München ud af Champions League, mens Manchester City også skal slå Real Madrid ud.

Liverpool står til et exit efter et smertefuldt 0-3-nederlag til Atalanta, mens West Ham også er på vej ud med 0-2 ude mod Leverkusen i det første opgør på udebane.

Aston Villa er det femte engelske mandskab, der fortsat er med i Europa, og de vandt 2-1 hjemme over Lille i Conference League.

En potentiel ekstra CL-billet vil tilfalde femtepladsen i Premier League, og den besiddes i øjeblikket af Aston Villa, og derfor har de ekstra meget at spille for i Conference League.

Annonce