Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Mulig pointstraf: Flere Premier League-klubber presser på

Af Jeppe Augustsen
16.04.2023 Kl. 15:48
Flere rivaliserende Premier League-klubber presser på for, at Everton kan blive straffet i denne sæson.

Selvom der er rigtig mange i Premier League, hvor klubberne modtager milliarder af kroner i indtægter – og en stor del af omsætningen er de penge, som de modtager for tv-aftalerne.

Men trods de store indtægter er det ikke alle klubber, der kan formå at lave et overskud, fordi de har mange udgifter. 

Derfor har de ikke kunne præstentere gode regnskaber de seneste år. I alt har klubben tabt £370 millioner – svarende til 2,5 milliarder kroner – i løbet af de seneste tre regnskabsår, og det har fået alarmklokkerne til at ringe.

Premier League har derfor nedsat en uafhængig kommission, som skal kigge på mulige overtrædelser af Financial Fair Play, og det kan altså få alvorlige konsekvenser for The Toffees.

LÆS OGSÅ: Denne Messi-rekord kommer Haaland nok ikke til at slå

Hvis kommissionen mener, at Everton har brudt reglerne, kan det ende med en stor bøde, pointstraf eller udelukkelse af Premier League.

Og ifølge The Athletic presser rivaliserende klubber på for, at en potentiel straf træder i kraft i denne sæson – og det gælder især en pointstraf, som med stor sandsynlighed vil resultere i nedrykning. Everton ligger i øjeblikket på 18. pladsen og er dermed under nedrykningsstregen.

LÆS OGSÅ: Premier League-storklub har budt 512 millioner for Højlund

Everton er efter sigende rolige omkring situationen og frygter ikke en straf.

Overskuds- og bæredygtighedsreglerne siger, at klubberne ikke må have et underskud på mere end £100 millioner over en treårig periode, men grundet pandemien og de økonomiske konsekvenser, som det havde for klubberne, bliver regnskaberne for 2019/20 og 2020/21 set som et gennemsnit.

Dermed er reglerne ændret, som angiveligt gør, at Everton ikke mener, at de kan straffes.

LÆS OGSÅ: Liverpool-legende ude med riven: Dette er årsagen til katastrofal sæson

Annonce