Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Minutter pr. mål: 10 spillere, der smadrede Premier League inden Haaland

Af Emil Plovgaard
14.10.2022 Kl. 14:00
Tro det eller ej - andre angribere har også taget Premier League med storm inden Erling Haaland.
Erling Haaland har taget Premier League med storm, men inden nordmandens ankomst var der også andre angribere, man kunne lade sig fascinere af.
 
Her er en liste med 10 Premier League-spillere, der på hver sin måde skilte ligaen itu, inden Erling Haaland skiftede til Manchester City i sommeren 2022.
 
Premier League tog sin begyndelse i 1992 og inkluderer selvsagt dermed kun spillere fra de sidste 30 år.
 
Top 10: Minutter pr. mål
 
10. Alan Shearer – 147 minutter pr. mål
 
Han er den spiller, der har scoret flest Premier League-mål.
 
Alligevel er han blot nummer 10 på denne liste, og det skyldes, at han i slutningen af sin karriere havde et par halvsløje sæsoner, hvilket blandt andet var forårsaget af skader.
 
 
9. Diego Costa – 146 minutter pr. mål
 
Den tidligere Chelsea-angriber ryger formentlig længere væk fra denne liste i takt med, at han tørner ud for et relativt tamt Wolves-mandskab, der har uhyggeligt svært ved at finde netmaskerne.
 
Men i sin tid hos Chelsea var Costa intet mindre end forrygende, og det blev til 52 mål i 89 Premier League-kamp, hvilket er mere end godkendt.
 
Han er dog inde i sin karrieres efterår og har ikke for alvor fundet rytmen, siden han forlod Stamford Bridge i 2017.
 
 
8. Edin Dzeko – 142 minutter pr. mål
 
Det vakte opsigt, da Manchester City valgte at hente Wilfried Bony ind som Edin Dzekos erstatning, samtidig med, at man forsøgte at presse bosnieren ud af klubben.
 
I Serie A viste han, hvorfor Manchester City med al tydelighed lod ham gå alt for tidligt. Her blev han nemlig topscorer, bare et år efter, at klubben fra Etihad Stadium havde skilt sig af med ham.
 
Succes blev dog ikke til for Bony på Etihad, og allerede i 2017 var han igen fortid. Hans seneste klub var hollandske NEC Nijmegen, men i dag er han uden klub.
 
 
7. Robin van Persie – 140 minutter pr. mål
 
Robin van Persie startede langsomt ud i begyndelsen af sin karriere hos Arsenal.
 
Omvæltningen fra hollandske Feyenoord var måske for stor, men den hollandske spydspids kom i den grad efter det.
 
Hos Gunners vandt han topscorerprisen i Premier League to gange i træk, inden han gentog samme bedrift hos Manchester United.
 
 
6. Luis Suárez – 139 minutter pr. mål
 
En spiller, der ikke havde svært ved at omstille sig til skiftet fra hollandsk til engelsk fodbold var Luis Suárez.
 
Den uruguayanske angriber optrådte i perioden fra 2011 til 2014 for Liverpool, og her scorede han 69 gange i 110 Premier League-kampe.
 
Ikke desto mindre måtte han nøjes med en Ligacup-titel til samlingen af trofæer i løbet af sin tid hos The Reds.
 
 
5. Mohamed Salah – 132 minutter pr. mål
 
Den egyptiske angriber har i 2022 ikke været helt på toppen, men han alligevel har han bibeholdt en flot placering på denne liste.
 
Tre gange er Mohamed Salah blevet Premier League-topscorer igennem sine fem sæsoner på Anfield, og det burde nok have givet mere end et engelsk mesterskab.
 
Spørgsmålet er, 30-årige Salah igen bliver topscorer i Premier League. Han har fået selskab af en vis nordmand i ligaen, og det kan godt umuliggøre den mission.
 
I denne sæson er det blot blevet to mål i otte Premier League-kampe.
 
 
4. Ruud van Nistelrooy – 128 minutter pr. mål
 
En helt uhyggelig måltotal på 95 i bare 150 Premier League-kampe var, hvad Ruud van Nistelrooy kunne forlade England med.
 
I midten af nullerne valgte Sir ALex Ferguson at erstatte ham med Cristiano Ronaldo, og det var nok et klogt valg for alle parter.
 
Den hollandske angriber fortsatte sit voldsomme målsnit i La Liga hos Real Madrid, hvor han scorede 46 gange i 68 kampe.
 
 
3. Harry Kane – 128 minutter pr. mål
 
Harry Kane har aldrig vundet noget på klubplan, men det er ikke hans evne til at score mål, den er gal med.
 
190 mål i 287 Premier League-kampe for Tottenham er, hvad den engelske frontangriber har bidraget med.
 
Og selvom han allerede står noteret for otte kasser i ni kampe i indeværende Premier League-sæson, bliver han nok næppe topscorer.
 
 
2. Thierry Henry – 122 minutter pr. mål
 
Ikoniske Thierry Henry var ganske enkelt et bæst for Arsenal.
 
Fire gange i sin tid hos The Gunners hev han topscorerprisen i land, men ikke nok med det, så bidrog han også med mange assists i løbet af sin tid på Arsene Wengers mandskab.
 
Kanonvilde 174 basser i 254 Premier League-kampe blev udfaldet af opholdet hos Arsenal fra 1999 til 2007.
 
I 2012 blev han lejet ud til Arsenal, og det har formentlig ødelagt muligheden for, at han kunne indtage førstepladsen på denne liste, for det blev blot til et enkelt mål i fire kampe.
 
 
1. Sergio Agüero – 108 minutter pr. mål
 
Agüeeeeeeeeeeroooooo, gjaldede det fra samtlige kommentatorer, der havde til opgave at kommentere Manchester City mod Queens Park Rangers på sidste spilledag af 2011/12-sæsonen. Den argentinske angriber sikrede Manchester City sejren i de allersidste sekunder af kampen, og det blev siden symbolet på et magtskifte i engelsk fodbold, for The Cityzens fratog ærkerivalerne fra Manchester United titlen med sejren.
 
Siden er det kun blevet til et engelsk mesterskab til Manchester United.
 
I seks sæsoner scorede Agüero minimum 20 Premier League-mål for Manchester City ud af de i alt 10 sæsoner, han spillede for klubben.
 
Det blev ydermere til fem Premier League-titler.

Annonce