AFC BournemouthArsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNorwich CitySheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWatford FCWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
07:04:2020 18:36
Mindeværdige mandskaber: Chelsea 2004/05

PLBOLD.dk har kigget tilbage i tiden og fundet frem til en række mindeværdige mandskaber. I denne artikel er fokus på Chelsea i 2004/05.


Det er de hold, man husker. Selv mange år efter. På en eller anden måde har de skilt sig ud. De mindeværdige mandskaber.

Sådan et hold havde Chelsea i 2004/05-sæsonen.

Det blot andet mesterskab i klubbens historie kom i hus i en sæson, hvor the Blues var helt og aldeles dominerende i Premier League. 95 point opnåede London-klubben, der var 12 point foran Arsenal på andenpladsen.

Endnu mere imponerende var det dog, hvordan mesterskabet blev sikret. For Chelsea havde netop fået José Mourinho som manager, efter Roman Abramovich havde besluttet sig for, at der nu skulle ske ting og sager med klubben, og portugiseren lykkedes med at skabe et formidabelt fundament.

Defensiven var fantastisk. Chelsea indkasserede blot 15 mål i hele sæsonen, og det er hverken blevet gjort bedre før eller siden i Premier League-historien.

Selvom defensiven var omdrejningspunktet for succesen i sæsonen, var José Mourinho også i stand til at skabe en potent offensiv, der scorede 72 ligamål og kun blev overgået af Arsenals 87 scoringer.

Undervejs var Chelsea ubesejret i 29 kampe, og the Blues var som forvandlet fra de tidligere år. Basen for klubbens succesrige periode var lagt, og det var i de efterfølgende år også med Petr Cech, John Terry, Frank Lampard og Didier Drogba på holdet.

Men dette hold vil først og fremmest blive husket for den helt igennem vanvittige defensive statistik. Det er nok ikke sandsynligt, at en anden klub lige foreløbig kommer til at lukke færre end 15 mål ind.

Midterforsvaret bestående af Ricardo Carvalho og John Terry var formidabelt, og i målet var Petr Cech en mur og muligvis verdens bedste på det tidspunkt. Holdet talte også stjerner som Claude Makélélé og Eidur Gudjohnsen.

Her er Chelsea-mandskabet fra 2004/05-sæsonen:

Petr Cech
Carlo Cudicini
Lenny Pidgeley
Glen Johnson
Celestine Babayaro
Ricardo Carvalho
William Gallas
Wayne Bridge
Paulo Ferreira
John Terry
Jiri Jarosik
Robert Huth
Steven Watt
Anthony Grant
Claude Makélélé
Aleksey Smertin
Frank Lampard
Joe Cole
Damien Duff
Njitap Geremi
Scott Parker
Tiago
Nuno Marias
Adrian Mutu
Mateja Kezman
Didier Drogba
Arjen Robben
Eidur Gudjohnsen
Mikael Forsell
Filipe Oliveira

Foretrukne startopstilling:


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED