Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Meldingen er helt klar: 'Kæmpe dommerfejl'

Af Jeppe Augustsen
28.11.2022 Kl. 21:25
Portugal skulle ikke have fået tildelt et straffespark mod Uruguay, melder eksperten Dale Johnson.

Portugal er klar til 1/8-delsfinalerne efter en 2-0-sejr over Uruguay, hvor Bruno Fernandes med to mål blev den store helt for portugiserne.

Manchester United-midtbanespilleren scorede på et straffespark i dommerens tillægstid, og der er mange fodboldfans og journalister, der ikke forstår den dommerkendelse.

I første omgang vinkede dommeren, Alireza Faghani, afværgende for et straffespark, men VAR bad ham om at gå ud til skærmen og kigge – og herefter tildelte han et straffespark.

Men ifølge regel- og VAR-ekspert, Dale Johnson, står det helt klart i reglerne, at en situation som denne ikke skal give straffespark.

– Dette er IKKE et straffespark, og det står decideret i IFAB's håndbog, hvad der IKKE er straffespark. Det kan kun være et straffespark, hvis det er bevidst, skriver Dale Johnson på Twitter. 

I IFAB's håndbog viser man en lignende situation, som ikke skal give straffespark.

Portugal fik også et kontroversielt straffespark mod Ghana, hvor Cristiano Ronaldo fik tildelt et straffespark, som mange eksperter ikke mente var et straffespark – heriblandt Mike Dean, som er VAR-dommer i Premier League.

Annonce