Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Meget tæt på salg: PL-klubejer investerer i Brøndby IF

Af Jeppe Augustsen
18.09.2022 Kl. 21:11
Et ejerskifte I Brøndby IF er under opsejling, som har tråde til Premier League.

Tilbage i juni gik der meldinger om, at et salg af Brøndby IF var under opsejling.

Siden da har der ikke været meldt yderligere, men nu kan Ekstra Bladet afsløre, at et salg af størstedelen af Jan Bech Andersens ejerandel er meget tæt på at være en realitet. Det er efter sigende kun spørgsmål om tid, før det bliver offentliggjort.

Der er tale om den amerikanske milliardær, David Blitzer, som også ejer en del af Crystal Palace. I 2015 købte han sig ind i London-klubben.

53-årige David Blitzer har i løbet af de seneste år investeret stort i sport. I fodboldbranchen har han også parter i FC Augsburg, ADO Den Hag, AD Alcorcon og Real Salt Lake, mens han også har investeret i NBA-holdet, Philadelphia 76ers, og NHL-holdet, New Jersey Devils, samt MLB-holdet, Cleveland Guardians.

David Blitzer trækker også tråde til den statsejede saudiske investeringsfond, Public Investment Fund (PIF), som sidste år købte 80 procent af Newcastle.

PIF har investeret stort i det amerikanske investeringsselskab, Blackstone, hvor David Blitzer er Global Head of Tactical Opportunities og har en stor rolle i deres investeringer.

David Blitzer var angiveligt også en af de interesserede købere, da Chelsea FC skulle have nye ejere, men han måtte se sig slået af Todd Boehly.

I stedet ser det ud til at blive Brøndby IF, der bliver amerikanerens sjette fodboldklub til porteføljen.

Annonce