Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Medier: Tyskland splittet om beslutning inden omtalt protestaktion

Af Emil Plovgaard
04.12.2022 Kl. 11:58
Der var splittelse i Tysklands landsholdstrup inden kampen mod Japan.
Det vakte opsigt og kastede flere reaktioner af sig fra adskillige landshold, da FIFA valgte at bandlyse OneLove-armbindet i forbindelse med den omdiskuterede VM-slutrunde i Qatar.

Oprindeligt gik der meldinger om, at Tysklands målvogter, Manuel Neuer, havde tænkt sig at trodse forbuddet, men så langt kom det aldrig.

Også Danmark overvejede at trodse FIFA, men trak senere i landet på grund af frygten for sportslige konsekvenser.

I stedet for armbindet, foretog Tyskland en anden umiddelbart før den første gruppekamp mod Japan.

Lige da holdbilledet skulle tages, holdt samtlige spillere sig nemlig for munden, som om, at de var blevet pålagt at holde mund af FIFA.

Det var dog kun to tyske spillere, der angiveligt var for idéen. Sådan lyder meldingen fra flere tyske medier. Manuel Neuer og Leon Goretzka var således de eneste fortalere, mens resten af truppen enten var ligeglad eller så med kritiske øjne på aktionen.

– Kun Manuel Neuer og Leon Goretzka var bannerførere og for protesterne. Resten af spilleren foretrak ikke at gøre noget, ligesom de fleste andre landshold, lyder det ifølge den tyske TV-kanal DasErste.

Bild rapporterer i øvrigt om samme historie.

– Neuer og Goretzka var drivkrafterne bag diskussionerne. Andre spillere ville oprindeligt ikke gøre noget. Da beslutningen om protesten var blevet trufffet, fik Bayern München-spillerne Joshua Kimmich med på vognen, mens andre så kritisk på protesten, som de følte var en distraktion, skriver den tyske avis.

Tyskland havde et skuffende VM, hvor man røg ud allerede i gruppespillet. Især 1-2-nederlaget til Japan i den første kamp voldte problemer senere hen.

Annonce