Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Medie: Sådan vil Premier League forbedre VAR til næste sæson

Af Jeppe Augustsen
17.04.2023 Kl. 07:13
Premier League har i sinde at forbedre VAR ved at implementere flere kameraer.

Det har ikke været uden kontroverser, siden man indførte VAR-systemet i de store europæiske ligaer, hvor det ofte er et samtaleemne efter hver spillerunde. 

Der er formentlig også mange fodboldfans, som er klar til at skrotte systemet og vende tilbage til de gamle dyder uden den store teknologi i moderne fodbold.

I denne Premier League-sæson har der været store VAR-fejl, som også har fået konsekvenser for flere dommere. Det er bl.a. ved offside-situationer, hvor der er blevet begået fejl, og nu vil Premier League implementere flere kameraer, som skal gøre det nemmere og hurtigere at dømme en potentiel offside-forseelse.

Det skriver mediet The Athletic.

LÆS OGSÅ: Transferguru: PL-profil skifter med sikkerhed – Liverpool tager kontakt

Mediet melder, at der vil blive implementeret yderligere fire kameraer lige udenfor straffesparksfeltet, som bl.a. skal være med til at forbedre nøjagtigheden af Hawk Eye-systemet. 

Til næste sæson vil det semiautomatiske offside-system formentlig også blive implementeret, som man så under vinterens VM-slutrunde i Qatar. 

LÆS OGSÅ: Rygtebørsen: City aktiverer frikøbsklausul på 300 millioner

Den endelige beslutning skal træffes af Premier League-klubberne, hvor det kræver, at 14 klubber stemmer for, hvis det skal implementeres til 2023/24-sæsonen.

Annonce