Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Med livet på spil: Irans spillere fik skræmmende besked fra hæren

Af Emil Plovgaard
29.11.2022 Kl. 07:40
Det er med livet på spil, når Iran spiller kampe ved dette års VM-slutrunde.

– Nogen mener, at fodbold er et spørgsmål om liv og død. Jeg er meget skuffet over den attitude. Jeg kan forsikre jer om, at det er meget, meget vigtigere end det.

Sådan lød det engang fra den legendariske Liverpool-manager Bill Shankly.

Om det er det citat, det iranske præstestyre har ladet sig inspirere af, skal være usagt.

I hvert fald forlyder det, at de iranske spillere inden den sidste kamp mod USA, er blevet hevet til side af den iranske hær, der er mødt op med sikkerhedsstyrker i form af det revolutionære vagtkorps.

Sikkerhedsstyrkerne mødte allerede op efter den første kamp mod England, hvor iranerne nægtede at synge med på nationalsangen. Det skriver CNN.

Her fik spillerne at vide, at deres familier ville blive udsat for vold og tortur, hvis spillerne ikke fremover sang med på nationalsangen.

– Der er et stort antal iranske sikkerhedsfolk i Qatar, som indsamler information og overvåger spillerne, siger en kilde til CNN.

Desuden fortæller selvsamme kilde, at Iran har sendt mange fans af sted til den sidste kamp mod USA.

– I den sidste kamp mod Wales, sendte regimet mere end hundrede skuespillere i et forsøg på at skabe en falsk følelse af support blandt fansene. I den næste kamp mod USA, planlægger regimet at øge tallet betragtet, så det kommer op på tusinder, siger kilden til mediet.

Stilheden i forbindelse med landets nationalmelodi i Irans første kamp mod England var en protest over præstestyret i Iran.

Demonstrationer har været dagligdag i landet, siden den 22-årige Mahsa Amini døde i moralpolitiets varetægt.

Annonce