Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Manchester United-fans sætter fem krav til en ny ejer

Af Morten Bruun Jørgensen
04.12.2022 Kl. 13:37
En lang række fangrupperinger med tilknytning til Manchester United har skrevet et åbent brev til dem, der potentielt kan byde på klubben.

Glazer-familien har åbnet for at sælge Manchester United, og det har fået klubbens mange fans verden over til at reagere.

Mere end 50 officielle fangrupperinger, heriblandt Manchester United Supporters’ Trust, har skrevet et åbent brev, der indeholder en række krav, som de håber en potentiel ny ejer af klubben vil efterleve.

Det gælder blandt andet et ønske om, at Manchester United skal drives mindre som et kommercielt foretagende i fremtiden, rapporterer The Telegraph.

– Vi håber, at vi vil få en ny ejer, der vil pleje, investere og først og fremmest anerkende, at deres rolle som ejer af Manchester United er at styre klubben i samarbejde med fansene på en måde, der anerkender, at en fodboldklub er meget mere end et kommercielt aktiv, står der blandt andet i brevet.

Her er kravene til de nye ejere: 

● Old Trafford og træningsanlægget Carrington skal moderniseres, og der skal garanteres langtidsinvesteringer på tværs af alle hold.

● Ordene ”football club” skal tilbage på logoet på trøjen.

● Et løfte om aldrig igen at søge deltagelse i European Super League eller en tilsvarende turnering.

● En fælles ejerskabsordning med fans som partnere, og der skal være fans og uafhængig direktørrepræsentation i hovedvirksomhedens bestyrelse.

● En gældfri overtagelse og en ende på Glazer-modellen.

I det åbne brev skriver fangrupperingerne desuden også, at kravene er set som værende i den bedste interesse for klubben og fansene, hvorfor en god ejer ikke skal se dem som være overdrevne.

Annonce