Manchester City i vanvittigt comeback

Af Nikolai Gilkrog Mortensen
16.03.2019 Kl. 19:16
Manchester City mødte her til aften Swansea fra Championship i FA-Cup kvartfinalerne – Sergio Agüero reddede en 3-2 sejr hjem til de blå fra Manchester efter vildt comeback

Manchester City lignede sit vante jeg i begyndelsen, hvor de skabte et par chancer – heriblandt en dobbeltchance, hvor Leroy Sané først brændte på den svenske målmand Kristoffer Nordfeldt, hvorefter Mahrez headede snært forbi.

Swansea bliver ikke skræmt af Manchester Citys overtag i begyndelsen. Waliserne viste i store dele af første halvleg, at de kunne byde Manchester City op til dans med godt pasningsspil og højt pres.

Swansea får tilkæmpet sig et straffespark efter 19 minutter, da Fabian Delph nedlægger Connor Roberts, efter Manchester City spilleren var blevet snydt af Connor Roberts’ flotte førsteberøring.

Matt Grimes fik ansvaret for at passere Ederson fra pletten, hvilket midterforsvareren gjorde sikkert. Der gik ikke længe, før Swansea chokerede igen og var foran 2-0.

Swansea strikkede fem afleveringer sammen i træk nede fra egen målmand, og så blafrede nettet bag Ederson igen. Bersant Celina havde afgørende fod på ved det flotte mål.

Efter 68 minutter fik Manchester City skabt spænding ind i opgøret, da Bernardo Silva flot udplacerede en chanceløs Kristoffer Nordfeldt.

Manchester City formåede at bringe sig på lige fod med Swansea med 12 minutter tilbage af ordinær spilletid, da indskiftede Sergio Agüero udnyttede kampens andet straffespark ved hjælp af stolpen og Kristoffer Nordfeldts ryg.

Raheem Sterling havde tilkæmpet sig det noget tvivlsomme straffespark.

Presset mod Swanseas mål ville ingen ende tage i slutningen af kampen. I de døende minutter udnyttede den formstærke angriber Sergio Agüero chancen for at bringe sit hold.

Manchester City overlevede dermed forskrækkelsen og er efter 3-2 sejren klar til semifinalen i FA-cuppen.