Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Manchester City har brudt over 100 regler: Dette kan være en mulig straf

Af Morten Bruun Jørgensen
06.02.2023 Kl. 11:22
Manchester City kan risikere en hård straf for at have overtrådt mere end 100 regler.

Gennem næsten fire år har Premier League undersøgt Manchester Citys økonomi, og det har nu resulteret i mere end 100 sigtelser for brud af reglerne på området.

Det har Premier League i dag offentliggjort, og der kan nu vente en hård straf for Premier Leagues forsvarende mesterhold.

The Times skriver således, at Manchester City kan straffes med alt fra pointstraf til ekskludering fra ligaen. 

Journalisten Nick Harris fra Sporting Intelligence skriver desuden, at Manchester City kan blive udsat for transferkarantæne, forbrugsgrænser og måske endda at blive frataget titler.

LÆS OGSÅ: Manchester City sigtet af Premier League: Har overtrådt mindst 100 regler

Hvor hårdt Manchester City bliver straffet for regelbrudene, der strækker sig over en niårig periode, er uvist, da der nu vil blive udpeget en uafhængig kommission, som skal undersøge sagen nærmere over den kommende tid.

Manchester City er beskyldt for følgende fire punkter med regelovertrædelser i perioden fra 2009/10-sæsonen til 2017/18-sæsonen.

● Ikke at have givet et retvisende billede af klubbens økonomi – især med et hensyn til indtægter og driftsomkostninger.

● Ikke at have inkluderet alle detaljer om løn til spillere og managere.

● Ikke at have overholdt UEFA’s regler vedrørende Financial Fair Play.

● Ikke at have overholdt Premier Leagues regler om rentabilitet og bæredygtighed, hvilket handler om at kunne fremvise et sundt regnskab.

Det sidste punkt, som Manchester City er sigtet for relaterer sig til Premier Leagues undersøgelse, der blev påbegyndt i marts 2019.

● Ikke at have samarbejdet og bistået Premier League på rette vis ved blandt andet udlevere dokumenter og oplysninger i god tro.

Annonce