Manchester City fik vigtigt mål i de døende minutter mod Dortmund

Af Emil Plovgaard
06.04.2021 Kl. 20:56
Manchester City fik vigtigt mål mod slut inden returkampen næste onsdag.
Manchester City trak sig sejrrigt ud af det første opgør med de tyske giganter fra Borussia Dortmund.

Der skulle dog et mål i de døende minutter til, før The Cityzens kunne sejre i den første kamp med 2-1.

Det var dog gæsterne fra Ruhr-distriktet, der indledte kampen bedst.

Engelske Jude Bellingham sprudlede i de indledende minutter, hvor han kom frem til et par chancer. City-defensiven fik dog afværget faren.

Gassen gik lidt af Dortmund-ballonen, og så var det i stedet Kevin de Bruyne, der kunne bringe hjemmeholdet i front efter 19 minutters spil.

Efter en halv times spil dømte dommeren så straffespark, da gæsternes Emre Can svingede sin støvle i vejret og ramte Rodri i hovedet. Dommen blev dog ændret som følge af det obligatoriske VAR-tjek.

Fem minutter før pausen var Jude Bellingham igen på spil for tyskeren. Den engelske kreatør havde da altså bolden i nettet, men inden da havde han begået et – tyndt – frispark på City-målmand, Ederson.

Kort efter pausen kom Haaland fri til en mulighed, da han værgede Dias fri af bolden. En pragtredning fra Ederson stod dog i vejen for nordmandens udligning.

Der var dog også muligheder i den anden ende af banen, hvor navnlig en storspillende De Bruyne havde flere optræk. Med et kvarter tilbage af kampen, var belgieren tæt på at sende et langskud i mål, men skuddet gik kun lige forbi mål.

Men Dortmund skulle også komme til fadet i duellen tirsdag aften.

Salige Marco Reus dukkede op efter fine kombinationer fra både Bellingham og Haaland. Kynisk afsluttede tyskeren i det fjerne hjørne.

Det blev dog ikke det sidste ord i denne forestilling.

Phil Foden blev sidste mand på et indlæg fra De Bruyne efter Gündogan havde lagt bolden til rette for englænderen.

Der er returkamp i Dortmund næste onsdag.