Arsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCFulham FCLeedsLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedSheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWest Bromwich AlbionWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
06:03:2021 21:20
Liverpools gode navn bliver udnyttet i Mbappé-forhandlinger

Eurosport skriver, at rygterne om Liverpools interesse formentlig er plantet i medierne og ikke har megen gang på jorden.


Real Madrid og Liverpool bliver gang på gang omtalt som de næste potentielle destinationer for Kylian Mbappé, skulle superstjernen vælge at forlade Paris Saint-Germain til sommer eller i 2022. Ofte er der endda påstande om, at franskmanden elsker ideen om at spille under Jürgen Klopp.

Det kan meget vel være, det er rigtigt, men der er kilder, som til Eurosport fortæller, at Liverpool bliver udnyttet i forhandlingerne om angriberens fremtid. At klubben reelt set slet ikke er en del af ræset om Mbappé, men bliver brugt til at drive prisen i vejret eller stjernens løn op.

Taktikken er kynisk, men er blevet brugt mange gange før, og i dette tilfælde sender lækket et signal til Real Madrid om, at de ikke får frit spil - selvom de reelt set nok er den eneste klub, der faktisk forsøger at signe Mbappé.

Hvem får så noget ud af at plante historierne i fransk og international presse om, at Liverpool er interesseret? Det nævner Eurosport intet om, men det gør både Paris Saint-Germain og Mbappé-lejren.

Når det fremstår som om, at Liverpool også udviser interesse, stiller det Paris Saint-Germain stærkere i en forhandlingssituation, fordi den formodede konkurrence fra Liverpool kan hjælpe med at drive prisen på stjernen op.

Lignende situation gør sig gældende med Mbappé og hans kontraktforhandlinger - både med PSG og potentielt også med Real Madrid. Han vil immervæk kunne forsøge at kræve mere, når det tyder på, at Liverpool også står klar til at tilbyde en lukrativ kontrakt.

Derfor er der flere parter, som kunne have en interesse i at lække historier om, at Liverpool er interesseret. Igen er det værd at understrege, at det meget vel kan være, at Liverpool gerne ville signe Mbappé - men hvem ville ikke det?

Noget andet er, om klubben har midlerne til det. Mbappé tjener lige nu omkring £300.000 om ugen i PSG, hvilket er £100.000 mere end de bedst betalte Liverpool-spillere Mohamed Salah og Virgil van Dijk. Mbappés kontrakt udløber snart, og med sit potentiale og udsigten til at vinde Ballon d'Or i fremtiden er det klart, at franskmanden forlanger et lønhop.

Liverpool skal med andre ord "sprænge" sin lønstruktur fuldstændigt for at signe ham, og det kan potentielt gøre holdets andre stjerner utilfredse, for hvorfor fortjener de ikke også en massiv lønstigning så?

Det er også værd at bemærke, at Liverpool valgte at signe Ben Davies og leje Ozan Kabak i januartransfervinduet. Det er sikkert smarte signings og gode lappeløsninger, men det er ikke ligefrem to transfers, som indikerer, at Liverpool lige nu har ressourcerne til at signe en spiller som Mbappé.

 


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED