Liverpool videre fra CL-gruppespil efter vigtig sejr i Østrig

Af Emil Eire Frerk Olsen
10.12.2019 Kl. 19:45
Liverpool vandt nok en gang, når det gjaldt, da The Reds tirsdag besejrede RB Salzburg i Østrig i sidste spillerunde af dette års Champions League-gruppespil.

Der var meget på spil inden tirsdagens Champions League-opgør, hvor RB Salzburg skulle tage imod Liverpool i gruppespillets sidste spillerunde.

Situationen var før kampen den, at en Salzburg-sejr ville sende østrigerne videre til ottendedelsfinalerne og Liverpool i Europa League, såfremt at Napoli blot fik point på hjemmebane mod belgiske Genk.

Kampens betydning for de respektive klubber var også til at mærke fra kampens start, hvor der herskede en intens stemning såvel på grønsværen som på lægterne.

Der var flere gode muligheder i begge ender. Første halvlegs største chance til hjemmeholdet faldt for foden af norske Haaland, da han blev sendt i dybden og fik sendt en truende afslutning afsted efter 25 minutters spil.

Fem minutter senere fik vi Liverpools klart største mulighed, da Salah i en kontra blev spillet helt fri foran mål, men egypteren viste sig uskarp og sendte bolden forbløffende langt forbi mål, og dermed forblev det spændende til pause.

Det var dog som om, at alvoren gik op for Liverpool-spillerne fra anden halvlegs begyndelse, hvilket omsider belønnede sig efter 57 minutter, hvor Naby Keita havde sidste pande på et flot opspil.

Kun to minutter senere gjorde Salah sin skade god igen, da han via en forsvarsfejl endte med en friløber, hvor han passerede målmanden med et langt træk og efterfølgende scorede fra en meget spids vinkel for at gøre det til 0-2.

Dette afgjorde samtidig kampen om det videre avancement, hvilket også kunne ses på banen som chancerne blev færre.

Ved dommerens slutfløjt forblev det altså 0-2 på måltavlen, hvilket sikrer Liverpool en førsteplads i Gruppe E med 13 point. Napoli napper andenpladsen med et point mindre.