Arsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCFulham FCLeedsLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedSheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWest Bromwich AlbionWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
05:03:2021 08:07
Liverpool i krise: Tredjedårligst i 2021 i takt med uhyggelig hjemmebane-rekord

Liverpool har oplevet en særdeles bekymrende start på 2021.


Det er cirka et halvt år siden, at Liverpool vandt Premier League i overlegen stil langt tid før, at sæsonen overhovedet var færdigspillet.

Derfor var The Reds da også anset af mange som favoritter til mesterskabet i 2020/21, mens truppen virkede så stærk og i så megen harmoni, at træner Jürgen Klopp valgte ikke at forstærke truppen betydeligt i det sene sommer transfervindue.

En tidlig langtidsskade til Virgil van Dijk samt et hav af andre skavanker kulminerede over efteråret i kraft af klubbens manglende nyindkøb med flere pointtab end forventet, hvorfor det over julen virkede mere realistisk blot at sigte efter en Champions League-plads i denne omgang.

Nu, tre måneder efter, virker selv en Champions League-plads urealistisk.

The Reds har nemlig kun indhentet chokerende ti point i 11 opgør i 2021, hvilket kun er flere end West Brom (9) og Southampton (4).

Samtidig er Anfield forvandlet fra en fæstning til en gavebod, hvor Liverpool for første gang nogensinde har tabt fem hjemmebanekampe i træk.

Senest nød Chelsea fordel af at besøge det før så berygtede stadion, hvor mange af Liverpools problemer kom til syne.

Det største problem var et eller andet sted, at Liverpool foruden Joe Gomez, Jordan Henderson og Virgil van Dijk stillede stærkest muligt op, mens kreativiteten, bevægelsen uden bold samt sammenhængen mellem de forskellige led forblev ikke eksisterende.

Man kan fortsat argumentere for, at der manglede et par vigtige figurer, men omvendt sås de mest bekymrende takter på den sidste tredjedel, hvor Robertson, Alexander-Arnold, Thiago, Wijnaldum, Salah, Firmino og Mané alle virkede ude af stand til noget som helst rent offensivt.

Den nuværende krise har efterladt Liverpool på en syvendeplads efter 27. spillerunder med kun 43 point til følge, mens de omliggende klubber alle har mindst en kamp i hånden.

Dermed ser også europæisk fodbold i skrivende stund ud til at glippe i næste sæson, hvilket vil koste klubben en masse penge og i gangsætte en spillerafgang, der kan blive svær at erstatte.

Krisen er i den grad til at føle på.


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED