Liverpool holder liv i titel-drømmen med udesejr

Af Nikolai Gilkrog Mortensen
21.04.2019 Kl. 17:01
Liverpool skulle ud på den sene eftermiddag forsøge at holde liv i drømmen om at vinde Premier League i denne sæson – det gjorde de med en sikker 2-0 sejr ude mod Cardiff.

Før dagens opgør var der lagt op til et vanvittigt vigtigt opgør for begge hold, Cardiff lå før kampen tre point fra 17. pladsen, pladsen der redder dig livet i Premier League for endnu en sæson.

Liverpool kæmper med i kampen om titlen, de lå ét point efter Manchester City på førstepladsen før dagens opgør.

Første halvleg dominerede Liverpool på bolden, og de skabte også nogle chancer, blandt andet en stor chance til Roberto Firmino efter et hjørnespark, som Cardiffs målmand dog fik afværget.

Kort efter fik Cardiff også skabt en stor chance til Omar Niasse, hvor Alisson præsterede en god redning på afslutningen fra Cardiff-angriberen.

Cardiff havde en meget defensiv tilgang til kampen, hvor de derfor sikkert gik meget tilfredse til pause efter en målløs første halvleg – Liverpool ville dog formentlig blive ved med at jagte føringsmålet fra start af anden halvleg.

Sådan blev kampbilledet også fra start af anden halvleg.

Forløsningen kom for Liverpool efter 57 minutters spil, hvor Wijnaldum scorede et fremragende mål efter et indøvet hjørnespark, hvor bolden blev spillet fladt ind til hollænderen i feltet, der bragede bolden i mål.

Liverpool fortsatte dominansen, og det lignede ikke, at Cardiff hverken kunne eller havde lyst til at gå offensivt til værks for at få scoret det udlignende mål.

Efter 80 minutters spil fik Mohamed Salah et straffespark, der ikke altid bliver dømt, men som sagtens kan forsvares, da Cardiff-spilleren Sean Morrison havde godt fat i egypteren feltet.

James Milner skulle eksekvere fra pletten, hvilket han gjorde usvigeligt sikkert, 2-0 til titelaspiranterne.

2-0 blev også kampens resultat, hvilket gør, at drømmen lever i bedste velgående for Liverpool. Liverpool ligger på førstepladsen i Premier League med to point ned til Manchester City – City har dog en kamp i hånden.

Cardiffs chancer for overlevelse led derimod et voldsomt knæk. De er nu 3 point fra overlevelse, og har endda spillet en kamp mere end Brigthon på 17. pladsen.