Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Landsholdsstjerne forsvarer sig selv: "Vi opgiver ikke vores drøm"

Af Jeppe Augustsen
22.11.2022 Kl. 22:52
Den tyske landsholdsstjerne har givet sin mening til kende omkring den store debat.

One Love-anførerbindet har fyldt overskrifterne i de seneste dage.

Efter trusler fra FIFA har otte fodboldforbund besluttet at droppe det omtalte anførerbind, som har til formål at støtte LGBT+ samfundet, da det eksempelvis ikke er lovligt at være homoseksuel i Qatar.

DBU og de andre fodboldforbund har fået kritik for, at man ikke har fastholdt beslutningen om at bære armbindet, selvom det ville koste et gult kort til den respektive landsholdsanfører. 

Spillerne er også blevet kritiseret, og i den forbindelse har Thomas Müller delt sin holdning.

– Uroen op til VM, forbuddet om One Love-kampagnen og andre mærkelige handlinger samt udtalelser fra FIFA er bekymrende for os spillere. FIFAs holdning og måde at kommunikere på omkring forbuddet er slet ikke foreståelig for os, skriver Thomas Müller på Instagram.

– Pga. alle meninger om forbundets beslutning om ikke at bære anførerbindet til kampene bliver spillerne og holdet også kritiseret. Jeg forstår og accepterer kritikken, men deler ikke denne holdning.

– Forbundet har taget stilling og givet sin holdning klar til FIFA. I årevis har vi spillere været involveret langt ud over græstæppet. Mange landshold har deres egne fonde og støttet sociale institutioner i årevis. Vi har iværksat mange forskellige tiltag – ikke kun med turneringen i Qatar, men i hele Tyskland.

– Alle dem, der forventer, at vi spillere fuldstændig opgiver vores rolle som atleter og opgiver vores sportsdrøm, som vi har arbejdet for hele vores liv, for at positionere os endnu mere politisk, vil blive skuffet. 

– Enhver, der kan se på det fra forskellige syn, vil forhåbentlig give os en masse støtte de kommende uger. Vi vil gerne vise, at vi kan inspirere vores tyske fodboldnation med holdånd og sammenhold, lyder det fra Thomas Müller. 

Annonce