AFC BournemouthArsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNorwich CitySheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWatford FCWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
13:04:2019 14:26
Lad tallene tale: De Gea er stadig Premier Leagues bedste skudstopper

Statistiksiden Stats er dykket ned i tallene og har kigget på, hvilke målmænd som redder sit hold mest denne sæson. Der er tæt løb i toppen.


Alisson var kortvarigt verdens dyreste målmand, inden Chelsea investerede stort i Kepa Arrizabalaga og gav spanieren titlen som verdens mest værdifulde keeper.

De fleste sidder formentlig med fornemmelsen af, at Alisson dog har haft den bedste debutsæson af de to Premier League-newcomers - og det bakker statistikken også op.

I hvert fald hvis man, som statistiksiden Stats har gjort,  kigger på antallet af store redninger på skud, som normalt ville forventes at gå ind -  de såkaldte Expected Goals (xG).

Stats har opsat en simulation,  hvor alle Premier League-målmænd skal håndtere 2,754 skud - det samlede antal skud på mål denne sæson.

Herunder kan du se,  hvor mange forventede mål,  som Premier League-målmændene redder.

Som du kan, er David de Gea, der i flere år er blevet betragtet som Premier Leagues måske stærkeste målmand, også manden, der klarer sig bedst.

I mindre end hver fjerde kamp hiver spanieren en stor redning op af lommen på et skud, som normalvis ville føre til et mål.

Ikke langt bag Manchester United-målmanden kommer Alisson,  som forhindrer 0,27 forventede mål per kamp i øjeblikket.

Hugo Lloris, der ellers er blevet klandret for sine mange fejl denne sæson, formår dog også at lave mange store redninger, hvilket sikrer ham en plads på tredjepladsen foran Ederson fra Manchester City.

Samme effekt har målmændene i Chelsea og Arsenal, Kepa og Leno, slet ikke. Begge målmænd spiller mere end ti kampe, før de i snit forhindrer et skud, som burde være blevet omsat til mål.

Målmandsspil er selvfølgelig mere end bare at stoppe skud, men hvis vi udelukkende forholder os til fiberredninger på forventede mål, så er det altså David de Gea og Alisson, som klart tager teten denne sæson.

Nu havde vi fokus på netop Alisson og Kepa i begyndelsen af artiklen, og vi fortsætter lidt i samme dur.

Sammenlagt har Alisson og Kepa måttet håndtere 186 skud på deres mål denne sæson,  men ifølge Stats er der en stor forskel på,  hvor mange af disse skud, som ville gå ind på henholdsvis Liverpool- og Chelsea-keeperen.

Når Alisson skal redde 186 skud, forventes 38 af dem at gå ind, men når Kepa udsættes for samme bombardement på mål,  går hele 45 mål ind. 

Forskellen på de to keepere er altså hele syv mål, hvilket sagtens kan have afgørende indflydelse på deres respektive holds placering i tabellen.

God form er ikke en fast ting, men noget, der kommer og går.  Zoomer man ud og kigger på sæsonen som helhed, viser Stats' undersøgelse også en række interessante ting.

David de Gea har fået kritik for at være under vanligt niveau denne sæson, mens Alisson har høstet store roser for sine bedrifter mellem stængerne for The Reds.

Med rette. Indtil spillerunde 21 var Alisson også ligaens bedste målmand, hvis man måler på redninger af forventede mål.  Sidenhen har David de Gea dog tilbageerobret tronen.

Kepa startede stærkt, men er faldet i kadence sidenhen.  Til gengæld har Bernd Leno, der også i interview har udtalt, at han havde brug for en omstillingsperiode til Premier League,  forbedret sine præstationer markant i de seneste knap ti spillerunder.

 


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED