AFC BournemouthArsenal FCBrighton & Hove AlbionBurnleyCardiff City FCChelsea FCCrystal PalaceEverton FCFulham FCHuddersfield TownLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedSouthamptonTottenham HotspurWatford FCWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
12:07:2018 12:17
Kombineret XI: Finalisterne fra Frankrig og Kroatien

Redaktionen kommer her med sit bud på den bedste fransk-kroatiske startellever, man kan stille - baseret på spillernes præstationer under slutrunden.


Danijel Subasic: 

Hugo Lloris har stået en flot slutrunde, men han har ikke været nær så afgørende som Subasic i kroaternes mål.

Først reddede han tre straffespark mod Danmark, og så reddede han minsandten endnu ét mod Rusland.

Kun to andre målmænd har reddet fire straffespark under en slutrunde førhen, hvilket siger noget om vigtigheden af Subasics præstationer i buret. 

Benjamin Pavard: 

Pavard var formentlig et ukendt navn for de fleste inden slutrunden, men den 22-årige højreback - der sædvanligvis spiller midterforsvarer for Stuttgart - er i den grad braget ind på den store scene - blandt andet med sit drømmehug mod Argentina.

Mod Belgien og Eden Hazard så han momentvist sårbar ud defensivt, men ellers har den unge franskmand udgjort et stærkt fundament på den franske højrekant.

Raphael Varane:

Varane åbnede scoringen for Frankrig i kvartfinalen mod Uruguay, men det er først og fremmest for hans defensive kvaliteter, at franskmanden er endt på dette hold.

Sammen med Samuel Umtiti lykkedes det at lukke ned for den belgiske offensiv i noget, der mindede om en hel halvlegs belejring af det franske mål - og for første gang i turneringen så Romelu Lukaku ufarlig ud, fordi Varane havde ham i sin lomme.

Domagoj Vida:

Kroaternes forsvar har set solidt ud store dele af slutrunden takket være Domagoj Vida og Dejan Lovren.

 Det bliver dog Vida, der trækker det længste strå, da han lukkede fint ned for Sterling i kampen mod England i semifinalen og generelt har brillieret i de klassiske forsvarsdyder som clearinger og boldopsnapninger. 

Lucas Hernandez: 

Franskmanden er måske ikke den største stjerne på papiret, men han har været en stabil og solid spiller for Les Bleus under slutrunden, hvor få spillere har fået lov at passere Hernandez på den franske venstrekant.

Desuden ville det ikke give nogen mening at tage det kroatiske alternativ, Ivan Strinic, der har set sårbar ud i alle kroaternes kampe.

N'Golo Kante: 

Chelsea-spilleren har på vanlig været her, dér og alle vegne på fodboldbanen for at støvsuge bolden til sig.

Således er midtbanedynamoen også den spiller, der har erobret bolden flest gange til VM.  48 gange har han kapret bolden, svarende til otte gange i snit per kamp.  

Luka Modric:

Den tidligere Spurs-stjerne har været instrumental i Kroatiens overraskende vej til VM-finalen og har sammen med midtbanemakkeren Ivan Rakitic domineret modstanderholdene centralt på banen.

Han har teknik, finesse og er blandt de bedste pasningsspillere i verden, men som alle Kroatiens knockout-kampe viser, så har Modric også et løbepas og drive som få andre til slutrunden.

Ivan Rakitic: 

Det behøver ikke altid være spektakulært, og det er det sjældent med Rakitic, men han leverer bare og får alt til at se nemt ud på midtbanen sammen med Luka Modric. 

Desuden knokler han, er pasningsstærk og har vist i blandt andet straffesparkskonkurrencen mod Rusland, at han er iskold i de altafgørende situationer. 

Paul Pogba:

Paul Pogba og N'Golo Kante har udgjort et perfekt partnerskab for Les Bleus hele turneringen, og Kantes enorme løbepas har givet Pogba mere frihed til at søge frem i banen og sætte Frankrigs offensive spil op.

Han tager løbene frem i banen og franskmandens lange afleveringer har aldrig set finere ud end under slutrunden, men defensivt har Manchester United-stjernen også vist en helt ny side af sig selv i Rusland.

Mod Belgien i semifinalen spillede Pogba eksempelvis en afgørende rolle med sin disciplinerede opdækning af Marouane Fellaini.

Kylian Mbappé: 

Han tværede Argentina ud og fik Marcos Rojo til at ligne en statist i ottendedelsfinalen, og den 19-årige teenager har under slutrunden cementeret, at hypen omkring ham er velbegrundet.

Han er gnisten, der har fået Frankrig til at gå fra at se tandløse ud til at have masser bid i offensiven, og så er der ingen spillere til slutrunden, der er i stand til at følge med Mbappé i fart.

Jan Vertonghen var også ved at falde bagover i bare roser til den franske teenager efter semifinalen, hvor han beskrev Mbappé som "Frankrigs bedste spiller".

Antoine Griezmann:

Han har scoret tre mål og assisteret yderligere to for et fransk hold, som i store dele af gruppespillet så forholdsvist tamme ud offensivt. 

Han formår selv at score - omend med noget held mod eksempelvis Uruguay - og så har han en giftig venstreskøjte på dødbolde, som både kan rettes mod mål eller mod holdkammeraternes pandebrask. 

 

 


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED