Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Klager over FIFA: De har løjet om VM i Qatar

Af Emil Plovgaard
08.06.2023 Kl. 06:53
FIFA har ikke været i stand til at bevise, at påstandene var nøjagtige.

Det var falske påstande, da FIFA sidste år påstod, at VM i Qatar var klima- og CO2-neutralt.

Sådan lyder det fra en schweizisk kommission onsdag ifølge Reuters.

 

FIFA har ikke været i stand til at bevise, at påstandene var nøjagtige, og derfor er der nu indgivet klager fra i alt fem lande. Det drejer sig om miljøorganisationer fra Belgien, Storbritannien, Frankrig, Holland og Schweiz.

Kommissionen har i første omgang bedt FIFA om at afholde sig fra sådanne påstande i fremtiden.

FIFA har i en udtalelse lagt vægt på, at man vil analysere de anbefalinger, kommissionen er kommet med, og at man har ret til at appellere over afgørelsen.

Qatar brugte mere end 200 milliarder amerikanske dollars på byggeri til VM-turneringen, der blev afholdt midt i sæsonen sidste år. Byggeri, der i stor stil afhang af migrantarbejdere, der arbejdede under uhumske forhold.

FIFA har ikke kunnet bevise, at man har iværksat en plan, der vil kompensere for CO2-forbruget i forbindelse med byggeriet i Qatar.

Kommissionen mener, at det står uklart hen, hvorvidt det overhovedet er realistisk at iværksætte en kompensation, der kan kompensere for så stort et forbrug.

Næste VM-slutrunde finder sted i 2026, hvor det afholdes i tre lande: USA, Canada og Mexico. Her vil der være 48 landshold i stedet for normalvist 32. Derfor spilles der 104 kampe i stedet for 64 på i forvejen byggede stadioner.


TOPHISTORIER LIGE NU

1. Tæt på skifte: Manchester United nærmer sig første sommersigning

2. Romano med afsløring: Så lidt betaler Liverpool for Mac Allister

3. Fabrizio Romano: Disse spillere forlader Manchester United

 

Annonce