Kig væk, Liverpool-fans: Disse to stats er skræmmende

Af Jeppe Augustsen
19.04.2024 Kl. 00:01

Liverpool skulle på måljagt i anden halvleg i aftenens kamp mod Atalanta.

Mohamed Salah havde bragt Liverpool i front efter seks minutters spil på et straffespark, og i den resterende del af første halvleg havde de også andre store chancer.

Egypteren havde den største, da han blot skulle lobbe bolden over Atalanta-keeperen, men han skød forbi mål.

To mål skulle der scores for at Liverpool skulle have en chance for at gå videre.

Det skete ikke. Langt fra endda.

Atalanta holdt Liverpool fuldstændig fra fadet, og Jürgen Klopps tropper havde blot to afslutninger i de sidste 45 minutter – og det var ikke store chancer.

Ifølge statistiksiden ‘The xG Philosophy’ havde de to afslutninger blot en xG på 0,04, og så skal man altså være utrolig dygtig og heldig på samme tid, hvis det skal resultere i to mål.

Derudover er der en anden skræmmende statistik for Liverpool-fans.

Aftenens mål af Mohamed Salah var på endnu en dødbold, og det er nu over seks timer siden, at Liverpool scorede et mål fra åbent spil. Det vil sige et mål, som ikke er fra et hjørnespark, frispark eller straffespark.

Sidst det skete var den 4. april, da Liverpool besejrede Sheffield United med 3-1 på Anfield.