Karakterbog: Magiske Mané var Liverpools bedste

Af Morten Bruun Jørgensen
13.03.2019 Kl. 21:57
Sadio Mané blev dobbelt målscorer og kampens bedste spiller for Liverpool mod Bayern München. Vi har uddelt karakterer til de to klubbers spillere.

Bayern München – Liverpool 1-3 (1-1)
0-1 Sadio Mané (26’)
1-1 Joel Matip, selvmål (38’)
1-2 Virgil van Dijk (68’)
1-3 Sadio Mané (83’)

Her er karakterskalaen:

1-2: Den ekseptionelt dårlige præstation (dagen hvor ingenting lykkedes)

3-4: En præstation under middel (flere dårlige aktioner end gode)

5-6: En middel præstation (en blanding af gode og dårlige aktioner)

7-8: En præstation over middel (flere gode aktioner end dårlige)

9-10: En præstation i verdensklasse (gode aktioner og afgørende for kampens resultat)

Bayern München:

Manuel Neuer: 4 – Han kom helt unødvendigt på mellemhånd ved Liverpools første mål, men spillede sig efterfølgende op ved nogle fine redninger. Han virkede dog ikke sikker som tidligere set.

Rafinha: 5 – Blev overløbet af Sadio Mané ved 0-1-scoringen, og brasilianeren havde sine defensive udfordringer, mens han offensivt ikke bidrog alverden.

Niklas Süle: 6 – Bomstærk i duellerne, og også ganske sikker på bolden, men der var usikkerhedsmomenter.

Mats Hummels: 6 – Midterforsvareren var rigtig stærk i første halvleg, men efter pausen dalede hans niveau sammen med resten af holdet.

David Alaba: 6 – Han havde rigtig fint styr på Mohamed Salah, men offensivt var den ellers så stærke østriger relativt anonym.

Javi Martinez: 5 – Defensivt stod spanieren stærkt – ligesom det første opgør – men han var langsom på bolden og missede opdækningen på Virgil van Dijk.

Thiago Alcantara: 4 – Dirigenten på den tyske midtbane, men det førte ikke til særlig meget, og han kan ikke være tilfreds med sin indsats hverken offensivt eller defensivt.

Serge Gnabry: 4 – Stor andel i Bayern Münchens mål, mn derudover var han nærmest anonym kampen igennem.

James Rodriguez: 5 – Han startede rigtig godt, men colombianeren lykkedes ikke med den sidste aflevering og faldt langsomt ud af kampen.

Franck Ribery: 4 – Den franske veteran startede rigtig godt og virkede meget ivrig efter at gøre en forskel. Han gav Liverpool-forsvaret udfordringer flere gange, men den sidste skarphed manglede i afleveringer. Faldt ud af kampen efter pausen.

Robert Lewandowski: 5 – Angriberen var konstant en trussel for Liverpool-forsvaret, men han fik aldrig det store ud af sine anstrengelser.

Indskiftere

Kingsley Coman: 4 – Franskmanden formåede slet ikke at gøre opmærksom på sig selv efter sin indskiftning.

Leon Goretzka: UB – Fik kun de sidste 18 minutter på banen og kan ikke bedømmes.

Renato Sanches: UB – Fik kun de sidste 12 minutter på banen og kan ikke bedømmes.

Liverpool

Alisson: 7 – Brasilianeren er blevet kendt for sit spil med fødderne, og det gav han også prøver på mod Bayern München. Gode igangsætninger og dygtig i det opbyggende spil. Gjorde, hvad han skulle med hænderne.

Trent Alexander-Arnold: 6 – Den unge back var yderst udfordret gennem hele første halvleg, men han spillede sig op efter pausen, dog uden at brillere.

Joel Matip: 8 – Han havde sine problemer med Robert Lewandowski, og selvom han konstant var et kvart skridt efter polakken, nåede han aldrig at komme i store vanskeligheder. Skilte sig fint af med bolden, mens han var uheldig med at lave selvmål.

Virgil van Dijk: 8 – Den hollandske forsvarsspiller lavede et par enkelte fejlafleveringer, og han var udfordret af Robert Lewandowski, men han dirigerede igen forsvaret, og så headede han det afgørende mål ind.

Andrew Robertson: 5 – Flere gange blev skotten noget ukarakteristisk løbet i ryggen, og det kostede et mål imod, mens det var tæt på at koste endnu et. Offensivt var han ikke med i meget.

James Milner: 7 – Stor løbeindsats af englænderen, som fik anførerbindet allerede tidligt. Han tog ansvar uden at gøre opmærksom på sig selv i høj grad.

Jordan Henderson: UB – Måtte udgå allerede efter 12 minutter og kan ikke bedømmes.

Georginio Wijnaldum: 8 – Sad i haserne på Thiago Alcantara, Javi Martinez og de øvrige Bayern München-spillere centralt på banen. Stor defensiv kamp af hollænderen, som også tog nogle sure dybdeløb til tider.

Mohamed Salah: 7 – Egypteren var ikke specielt synlig set over hele kampen, men alligevel var han med i en række afgørende situationer. Arbejdede godt defensivt og fik elimineret Alaba.

Roberto Firmino: 6 – Angriberen startede ret skidt med en række fejlafleveringer, men han arbejdede stenhårdt og åd sig ind i kampen. Nogen storkamp var det dog bestemt ikke.

Sadio Mané: 9 – Senegaleseren er bare brandvarm for tiden, og hans scoring til 0-1 er værd at gense. Han deltog aktivt i presspillet og var konstant kilde til uro i Bayern Münchens defensiv. Lukkede kampen med sin scoring til 1-3.

Indskiftere

Fabinho: 6 – Han skulle bruge første halvleg på at spille sig varm, men efter pausen var han ganske god og lukkede James Rodriguez godt ned.

Divock Origi: UB – Fik kun de sidste otte minutter på banen og kan ikke bedømmes.

Adam Lallana: UB – Fik kun de sidste tre minutter på banen og kan ikke bedømmes.