Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Kæmpe prisskilt: Så meget koster CL-rettighederne i Danmark

Af Jeppe Augustsen
15.11.2023 Kl. 21:46
Det bliver dyrt, hvis man vil have Champions League-rettighederne i Danmark.

Der går ikke lang tid, før TV-udbydere skal byde på rettighederne for Champions League i Danmark. 

Og det bliver bestemt ikke billigt, hvis man skal vinde budrunden.

Ekstra Bladet erfarer, at det vil koste mellem 350-400 millioner kroner om året for at få Champions League-rettighederne, hvor der er en periode på tre sæsoner, der skal betales for. 

 

Ifølge avisen er der fem udbydere i spil til Champions League-rettighederne i de danske stuer. Det gælder Viaplay, DAZN, Amazon, TV 2 og Discovery.

Det er i øjeblikket Viaplay, der har rettighederne i Danmark, hvor det koster 449 kroner om måneden for sportspakken, der kræves, hvis man skal se Champions League-fodbold.

Champions League kommer til at være helt anderledes fra næste sæson. De otte grupper skrottes og i stedet vil det være en stor liga, hvor klubberne spiller ti kampe i den indledende fase. 

Klubberne kommer til at spille fem hjemmekampe og fem udekampe. De øverste otte klubber, når kampene er færdigspillet, kvalificerer sig til knockoutfaserne, mens de andre klubber fra 9.-24. pladsen skal spille playoff-kampe om de resterende otte pladser i ottendedelsfinalerne. Klubberne fra 25.-36. pladsen ryger ud af turneringen.

Fremover kan Premier League automatisk få fem klubber med i Champions League, og femtepladsen kan derfor blive en guldgrube. Læs mere om det her.


TOPHISTORIER LIGE NU

1. En tur i skammekrogen: Banebrydende regel kan være på vej

2. Medie: FC Midtjylland kan score 100 mio. kr. på stor PL-transfer

3. Wow: Så meget bruger Manchester City i lønninger

4. Serie A-stjerne er klar til skifte til engelsk storklub

5. Muligt chokskifte: Tidl. Chelsea-flop tilbage til Premier League?

Annonce