Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Journalist: Kun én klub har råd til at købe Erling Haaland

Af Emil Plovgaard
26.01.2023 Kl. 08:54
Erling Haaland meldes på vej væk, men der er kun én klub, der har råd til den norske bomber, lyder meldingen fra transferjournalist.

Erling Haaland har taget Premier League med storm, lige siden han skiftede til Manchester City i sommer.

Selvom han næsten kun lige er ankommet til Pep Guardiola, svirrer rygterne allerede om et exit.

Den spanske sportspresse larmer i hvert fald gevaldigt i forhold til et nært forestående skifte til Real Madrid for Haalands vedkommende, og der har også været rygter om en specifik Real Madrid-klausul i kontrakten.

LÆS OGSÅ: Leicester jagter endnu en dansker

En klausul, der dog ikke findes ifølge klubben selv.

Det er heller ikke en opfattelse, CBS Sports-journalisten Ben Jacobs, deler.

– Det er ikke sandt, at der er en Real Madrid-specifik klausul, og Pep Guardiola har også selv afvist dette. Der er ikke nogen aktiv frikøbsklausul i hans kontrakt, men det vil ændre sig fra sommeren 2024, når en 200 millioner-euro frikøbsklausul træder i kraft, og den kan kun aktiveres af ikke-Premier League-klubber.

– Frikøbsklausulen vil gradvist blive devalueret i løbet af Haalands ophold, men klausulen fordrer ikke nogen god handel. Hvis nogen uden for Premier League ønsker at aktivere frikøbsklausulen, så er det ikke optimalt at lade sig indvillige i disse betingelser. 

– Hvis tingene går efter planen, vil City sandsynligvis også tilbyde Haaland en ny aftale længere henne, og det gør en frikøbsklausul i 2024 til et overflødigt tema. Haaland elsker livet hos City, hvor han trives, så selv hvis ikke-Premier League-klubber i 2024 har muligheden for at hente ham, så er det højst usandsynligt med et skifte.

– Og selv hvis en bejler skulle komme til, så skal de ikke bare betale frikøbsklausulen, de skal også matche eller forbedre Haalands løn, og det vil Real Madrid få problemer med. Det er formentlig kun PSG, der har råd til Haaland, når man medregner faktorer som løn og transfersum, skriver Ben Jacobs i sin klumme hos CaughtOffside.

Haaland står noteret for 25 mål i 19 Premier League-kampe for Manchester City.

LÆS OGSÅ: Chelsea byder 400 millioner kroner på VM-stjerne

LÆS OGSÅ: FCK taber kampen om PL-spiller

Annonce