Af Nikolai Gilkrog Mortensen
20.10.2019 Kl. 17:23
Manchester United tog søndag aften hjemme på Old Trafford imod et Liverpool-hold, der i denne Premier League-sæson havde vundet sæsonens første otte kampe.

Et stort rivalopgør i Premier League skulle søndag aften finde sted i det nordlige England på Manchester Uniteds hjemmebane Old Trafford, hvor Premier Leagues førerhold Liverpool kom på besøg.

Manchester United havde før kampen kun vundet to af otte Premier League-kampe, og der var ikke mange, der havde forhåbninger til den kriseramte storklub forud for opgøret.

De røde djævle viste dog fra starten, at de var kommet for at give Liverpool kamp til stregen. Hjemmebaneholdet startede bedste, og de havde de fleste tilløb til chancer via et godt pres og højt energiniveau.

De store chancer skabte de ikke, men det gjorde Premier Leagues indtil videre bedste hold heller ikke i begyndelse af det intense opgør.

Den første store chance tilfaldt Manchester United efter 36 minutters spil, og den chance skulle vise sig så stor, at den også led til scoring.

Marcus Rashford blev fundet helt fri inde foran mål efter en god omstilling, et godt indlæg fra Daniel James og et godt forløb af målscoreren ham selv.

Liverpool-spillerne var tydeligt utilfredse i sekunderne efter målet, fordi de mente, at der seks sekunder inden scoringen var blevet begået et frispark på Divock Origi af Victor Lindelöf.

Målet blev gennemset af VAR-dommerne, men det blev stadig godkendt, selvom det meget vel kunne have ligne, at dommer Martin Atkinson havde overset et frispark forud for scoringen.

Liverpool-manager Jürgen Klopp var rasende, og han forsøgte længe at forklare fjerdedommeren reglerne, og i slutningen af første halvleg fik han endnu mere VAR at diskutere med Jonathan Moss på sidelinjen.

Sadio Mané strøg igennem efter en lang pasning og udplacerede David de Gea i United-målet. 1-1, men målet skulle kigges igennem af VAR, og her blev vurderingen, at målet ikke skulle godkendes, da Sadio Mané havde haft hånd på bolden.

Klopp var tydeligt utilfreds, men i denne situation tog VAR-dommerne den korrekte beslutning, da en hånd eller arm på bolden fra en angribende spiller altid – efter de nye regler – skal resultere i et frispark.

En VAR-dramatisk halvleg sluttede dermed med en føring på 1-0 til det kriseramte hjemmehold.

Anden halvleg startede i højt tempo, med intensitet og hårde tacklinger fra begge mandskaber. Liverpool kom mere ind i opgøret og fik sat spillet på Manchester Uniteds halvdel.

Formlen til at dirke Uniteds defensiv op kunne Liverpools offensiv – der var uden stjernen Mohamed Salah – ikke finde.

Manchester United var mere end tilfredse med resultatet, der stod på måltavlen, og deres offensive aktioner blev færre i anden halvleg.

Det var dermed en anden halvleg, der var mere præget af intensitet, spænding og nervøsitet end godt spil og mange chancer.

I det 85. minut skabte Liverpool deres første rigtigt store chance, og der missede indskiftede Lallana ikke. Han prikkede bolden sikkert ind efter et oplæg fra Andrew Robertson.

Det var en kold spand vand i hovedet på Manchester United og Ole Gunnar Solskjær, imens Jürgen Klopp smilede tilfreds ude på sidelinjen, da VAR også godkendte målet.

Liverpool fortsatte presset efter udligningen, hvor Manchester United lignede et hold, der nu var mere end forberedte på at forsvare det ene point hjem, mens udeholdet gerne ville ride videre på bølgen.

Flere mål endte det ikke med, og de tog hold kunne derfor tage et point med hver fra opgøret. Pointet gør, at Liverpool udbygger føringen ned til Manchester City på Premier Leagues andenplads til seks point, mens Manchester United rykker op på 13. pladsen 15 point efter Liverpool.