Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Her er Hjulmands foretrukne startopstilling til VM

Af Redaktionen
26.09.2022 Kl. 14:14
Her er et kig på, hvordan Kasper Hjulmands stærkeste opstilling til VM ser ud.

Næste kamp for det danske landshold er til VM i Qatar.

Kasper Hjulmand har i den forgangne uge fået muligheden for at arbejde med sit landshold og teste de sidste ting i to UEFA Nations League-kampe, hvor der samtidig var noget på spil.

Han har haft mulighed for at prøve en ny spiller som Rasmus Højlund af, og han har også spillet med Christian Eriksen og Mikkel Damsgaard samtidig.

Landstræneren har gjort brug af sine to foretrukne formationer, og den fleksibilitet, som de giver, må give ham en ro i maven. Til gengæld står han også med både et luksusproblem og en hovedpine.

Lad os prøve at gennemgå de forskellige positioner og på den måde finde frem til Hjulmands foretrukne startellever, når Danmark den 22. november møder Tunesien i en kamp, der skal vindes.

Målmandspositionen er der absolut ingen tvivl om, selvom Kasper Schmeichel ikke virkede fuldstændig overbevisende og heller ikke lader til at være fast mand på klubholdet i Nice. Afstanden til Frederik Rønnow er stadig stor, og Schmeichel står til VM, selvom han ikke får flere minutter på klubholdet indtil da.

Det er straks sværere at finde ud af, hvem der skal tage sig af positionen som højre back eller højre wingback. Daniel Wass startede inde mod Kroatien, mens Rasmus Nissen Kristensen gjorde det mod Frankrig. Førstnævnte har virket som Hjulmands foretrukne spiller på positionen, og han kan træde ind på midtbanen, når Andreas Skov Olsen ofte står bredt i banen. Wass har nok mest tiltro, men Nissen Kristensen gjorde det fint over for Kylian Mbappé og skal nok få sine minutter.

Hvis Hjulmand vælger at spille med tre midterforsvarere, er det et nemt valg, for så spiller Joachim Andersen, Simon Kjær og Andreas Christensen. Det er stensikkert. Hvis Hjulmand vil benytte sig af en bagkæde med fire, skal han sætte en af de tre klassestoppere på bænken. Det korte strå trækker Andersen muligvis, selvom han på ingen måde har spillet sig af. Kjær er bare anfører, og Christensen ligner også en sikker starter. Begge formationer må forventes at komme i spil.

Der er reelt ingen konkurrence til Joakim Mæhle i venstre forsvarsside, hvor han i de seneste år har siddet stensikkert på den position, selvom spilletiden i italienske Atalanta varierer.

På den centrale midtbane er der heller ikke de store spørgsmålstegn, selvom Thomas Delaney lider under manglende spilletid i Sevilla. Sammen med Pierre-Emile Højbjerg udgør han den centrale akse uanset formation. Jokeren kan blive, hvis der skal jagtes et resultat. Det kan skubbe Christian Eriksen ned i en dybere rolle og Delaney ud på bænken. Christian Nørgaard er lige nu skadet, men han kommer helt sikkert til at spille en rolle under VM.

Højrekanten er der absolut heller ingen tvivl om, at Andreas Skov Olsen sidder på. Kantspilleren er kommet på græs i Club Brügge, og det har virkelig været godt for ham. Han sprudler også på landsholdet og er helt sikker på at spille fra start.

Artiklen fortsætter under videoen

Afhængig af formation kan både Christian Eriksen og Mikkel Damsgaard komme til at få en plads i startopstillingen. Førstnævnte spiller uanset hvad, og han ligner en spiller, der aldrig har været bedre end lige nu, hvilket er fantastisk nyt for Hjulmand. Bliver det en 4-2-3-1-formation kan Eriksen spille på 10’eren, mens Damsgaard får sit udgangspunkt til venstre. Med et tremandsforsvar må Damsgaard indfinde sig i at starte på bænken, mens Eriksen rykkes ud i venstre side.

I angrebet var det godt at se Kasper Dolberg gøre en fin figur mod Frankrig efter en svær tid på klubplan, hvor det ikke indtil videre har været en succes at komme til Sevilla. Ikke desto mindre har han målnæse, og han virker som Hjulmands foretrukne frontløber. Både Rasmus Højlund og Andreas Cornelius er også i spil, mens Martin Braithwaite også nok skal komme til at minutter, men måske bare ikke som angriber.

I det store hele er det til at se Hjulmands foretrukne startellever i de to formationer.

4-2-3-1: Schmeichel; Wass, Christensen, Kjær, Mæhle; Højbjerg, Delaney; Skov Olsen, Eriksen, Damsgaard; Dolberg

3-4-3: Schmeichel; Andersen, Kjær, Christensen; Wass, Højbjerg, Delaney, Mæhle; Skov Olsen, Dolberg, Eriksen

Annonce