HØJDEPUNKTER: Citys fantastiske 45 minutter sænkede Arsenal

Af Martin Nissen
01.03.2018 Kl. 22:31
Arsenal havde ikke meget at komme med, da de tog imod Manchester City på hjemmebane. Kampen endte 3-0. SE HØJDEPUNKTERNE ØVERST I ARTIKLEN.

REFERAT FRA KAMPEN:

Manchester City slog Arsenal for anden gang på fem dage torsdag aften, da Pep Guardiolas tropper bare var bedst og vandt med 3-0. De er nu 16 point fri i toppen af Premier League-tabellen.

Bernardo Silva åbnede scoringen i kampen efter 15 minutters spil. Leroy Sané tog en god solotur, spillede til Silva og så trak portugiseren ind i banen og sparkede den over i det lange hjørne.

Passivt forsvarsspil. Ingen chance for Cech. Den dårlige stemning bredte sig som en steppebrand i den nordlige London.

David Silva gjorde det til 2-0 efter 28 minutter, inden Sané allerede fem minutter senere gjorde det til 3-0.

Et rigtigt hårdt slag at sluge for Wengers Arsenal, der kunne se et demonstrativt og meget, meget tomt Emitrates Stadium til denne storkamp.

Arsenal kunne have reduceret i starten af anden halvleg, men Pierre-Emerick Aubameyang brændte straffe på Ederson, der reddede flot. Dog også ringe sparket af Aubameyang.

Guardiola trak herefter de tre midtbanespillere hen til en snak og herefter dræbte Manchester City nærmest kampen. Måske den mindst seværdige anden halvleg, som Arsenal og City hver især har spillet i denne sæson.

The Citizens, der også faldt i kvalitet, kørte bolden rundt uden ambition om at komme over midten. Arsenal var dog heller ikke specielt angrebslystne og specielt Mesut Özil skuffede fælt her til aften. Tyskeren slog ud med armene og havde mange boldtab.

Manchester City trækker med sejren længere væk fra Manchester United i toppen af tabellen. Nu 16 point. Og så fik Guardiola en sejr i sin kamp nummer 100 for klubben.

Arsenal er nummer seks i Premier League – nu 10 point fra top fire. Wenger er mere presset end nogensinde.